Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ljetnoj rezidenciji

Papa primio Karamarka, Brkića i Stiera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. primio je u Castel Gandolfu predstavnike svjetskih demokršćanskih stranaka, među njima i čelnike HDZ-a i poručio im da se u svome političkom djelovanju ne vode logikom tržišta, nego općim dobrom i zaštitom ljudskog dostojanstva.

Poglavar Katoličke crkve primio je u svojoj ljetnoj rezidenciji pored Rima stotinjak sudionika summita Demokršćanske internacionale, među kojima su bili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik stranke Milijan Brkić i međunarodni tajnik Davor Stier.

Papa Benedikt XVI. u svom se govoru osvrnuo na globalnu gospodarsku krizu ocijenivši da je djelom nastala zbog nedostatka etičkih temelja i poručio demokršćanima da rade na ostvarenju socijalnog tržišnog gospodarstva, koje bi bilo u skladu s doktrinom Crkve.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

'Vaše političko i institucionalno djelovanje ne bi trebalo odgovarati isključivo na logiku tržišta, nego se temeljiti na općem dobru i zaštiti dostojanstva svake osobe', rekao je papa. Benedikt XVI. demokršćanske je političare također podsjetio da se zauzimaju za zaštitu života od začeća do smrti te zaštitu braka kao zajednice muškarca i žene i temelja svakoga društva.

>> 'Vatileaks': Suđenje Papinom sobaru zbog krađe tajnih dokumenata

Prijemom u Castel Gandolfu završio je summit CDI-a na kojoj je je sudjelovalo nekoliko europskih premijera. Uz domaćina, talijanskog premijera Maria Montija, prisustvovali su mu irski premijer Enda Kenny, premijeri Španjolske Mariano Rajoy, Grčke Antonis Samaras, Mađarske Viktor Orban i predsjednik Europske pučke stranke Wilfried Martens.

Kenny je u petak najavio da će završetak postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om bit će jedan od prioriteta irskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2013. Ugovor je dosad ratificiralo 15 zemalja Unije, a Hrvatska bi punopravnom članicom trebala postati 1. srpnja 2013. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene