Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. tijekom današnjeg angelusa sa svoga prozora, na Trgu svetog Petra prepunom vjernika i turista, poželio je svima da ova, 2008. godina, bude vedra i plodna, te da se u svijetu postigne pravi i trajni mir.


Poslije svečane mise koju je predvodio u bazilici svetog Petra, Papa je održao angelus također posvećen Međunarodnom danu mira, koji je prije 40 godina uveo papa Pavao VI., a koji se obilježava uvijek 1. siječnja. Benedikt XVI. je ovogodišnji Međunarodni dan mira posvetio povezanosti obitelji i mira u svijetu.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo imenovao ženu u vrh Crkve. Sociolog Maštruko: "Namjera je očito da se oda priznanje ženama i njihovoj ulozi" Ilustracija KVIZ Provjerite znanje o turbulentnoj 2020. godini, sjećate li se ključnih događaja?

'Svi idemo istim putem kao ljudi, a prema tome kao braća i sestre. Zbog toga je stvarno važno da svatko preuzme vlastitu odgovornost prema Bogu i prizna mu da je On osnovni izvor vlastitog i tuđeg postojanja', rekao je Papa i naglasio kako iz tog saznanja treba proizići 'angažman da čovječanstvo stvori pravu zajednicu mira' utemeljenu na zajedničkim zakonima, zajednicu koja će pomoći slobodi i zaštititi slabije od iskorištavanja koja provode jači.

Papa je pozvao Mariju, Majku Princa mira, da podupre Crkvu u njezinoj neumornoj službi mira, te da pomogne 'zajednici naroda, koja u 2008. slavi 60. godišnjicu Univerzalne izjave o ljudskim pravima, da ide putem prave solidarnosti i stabilnog mira'.