Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija i vatrogasci danas su imali pune ruke posla s manjim požarima na karlovačkom području.


Kako doznajemo iz PU karlovačke tijekom današnjeg dana policija i vatrogasci zaprimili su oko 20-ak dojava o požarima. Uglavnom se radilo o građanima koji su palili korov nakon čega su, iz straha za sigurnost imovine, zvali na intervenciju gašenja vatre. Zbog nemarnih građana na teren je izašlo stotinjak vatrogasaca. Unatoč upozorenjima, mnogi i dalje pale korov bez nadzora.

Vezani članci Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4 Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje" Požar kuće u Bedenici - 3 Tijekom noći buknuo požar na kući u Bedenici: Izgorjeli krovište i pomoćni objekt

U policiji kažu da se radi o manjim požarima suhe trave i niskog raslinja, šikara, te da nije bilo velike materijalne štete, jer je do požara dolazilo u šumskim područjima. Vatra je dohvatila jedino nenaseljene drvene objekte poput starih šupa, napuštenih staja i lovačkih domova. Ipak, nastradala je i jedna vikendica u kojoj nitko nije boravio.

'Mještani su vrlo neodgovorni'

U Brezovoj Glavi izgorjeli su štagalj, sjenik i štala. U mjestu Donja Brusovača u općini Vojnić vatra je uništila 400 komada stabala marelice i drvenu šupu. U Veljunu na području Slunja gori Lovački dom.

'Mještani su vrlo neodgovorni. Zapale korov i jednostavnu odu. Situaciju dodatno pogoršava vjetar', napomenuo je načelnik općine Vojnić Branko Eremić. Dodao je da je čitav prošli tjedan bio s vatrogascima na terenu i unatoč apelu svima da budu oprezni kod paljenja, mnogi su se jednostavno oglušili.

Dva požara u šibensko-kninskoj županiji

Na području Međara u Šibensko-kninskoj županiji gori borova šuma, javili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DZUS). Pri gašenju požara, osim vatrogasnih ekipa, angažiran je i kanader. Također, u tijeku je i gašenje požara kod Očestova, gdje gori trava i nisko rasklinje.

Podsjetimo, danas je požar izbio i u zagrebačkom naselju Blato gdje je vatra zahvatila 400 tisuća četvornih metara površine. Požar koji je zahvatio travu i raslinje oko Sveučilišne bolnice je ugašen te slijedi sanacija. (A.E/ Agencija VLM)