Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STANA IZ MAJSKIH POLJANA

Potpisala je 16 zahtjeva za rušenjem kuće, ali kuća je i dalje tu. Novog ministra poziva u goste: "Vodu ću donijeti s izvora jer druge nemamo"

U Majskim Poljanama u četvrtak je bio reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš. Stanovnici su mu rekli što misle o porukama ministra o obnovi.

Iz Majskih Poljana Dino Goleš za Dnevnik Nove TV kazao je kako građani najnovije ministrove poruke slušaju s pozornošću, ali nisu oduševljeni, dapače, osjećaju se iznevjereno i usamljeno. Nije ni čudo, jer godinu i pol dana nikako da se netko konkretno primi lopate.

Goleš se javio iz dvorišta Stane Bjelajac koja je do sad potpisala čak 16 zahtjeva za rušenjem kuće, ali kuća je još tu. Na pitanje što bi ona poručila ministru i je li joj dao novu nadu, odgovorila je niječno.

"Pa to slušam cijelo vrijeme, od Zagreba nema ništa, šta bi bilo od ove tu sirotinje. Važno da su dovezli vukove na nas pet kuća", kaže.

Ministra bi pozvala da dođe sam u Poljane popiti kavu s mještanima, da malo vidi kako ljudi žive.

"Ne kod jedne kuće. Da se vidi kako su tri generacije kod mene, kako su mi se dvije ploče srušile. Donijet ću sa vrela vode da popijemo, jer vode nemamo", poručila je gošća Dnevnika.

Na pitanje kako je moguće da je predala 16. po redu zahtjev, odgovara: "Djeca pokojnog sina su suvlasnici, pa ga snaja mora ganjati…pa sad ne treba, pa treba, tako 16 puta. Jučer je konačno valjda gotovo".

Birokracija je, ističe Stana Bjelajac, veliki problem.

"Ne znaju što traže od nas", poručuje.

Pročitajte i ovo Obitelj Bjelajac - 2 "Kako nas ne bi ljutilo?" U Banovini će i ovi blagdani proći u očaju, i to zbog - izgubljenog papira: Kreće gradnja kuća, ali ne za svakoga

Pročitajte i ovo Tomo Medved ODGOVORIO I SRBIMA ZA TESLU Medved: ''Nije točno da Horvat ne zna da se grade zamjenske kuće, to je nesporazum''

Na pitanje bi li pristala na zamjenski smještaj, odgovara:

"Može - hotel na moru, da vodim deset krmača, i sedmero mladih odojčića. Ako za to ima smještaj – idem", poručuje Stana Bjelajac te dodaje kako ne može ostaviti svoje kokoši. "Nek' ministar dođe popiti vode, al nek' ponese politru, pa ćemo podijeliti“, poručila je gošća Dnevnika ministru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene