Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg zabijelio Hrvatsku

VIDEO: Zbog snijega kaos i sudari na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je pao diljem Hrvatske i uzrokovao velike probleme u prometu.

Zbog snijega se u Oštarskim Stanovima, mjestu između Grabovca i Slunja dogodio lančani sudar dvaju teretnih vozila, autobusa i osobnog automobila. Ozlijeđenih nema, a promet na državnoj cesti D1 bio je potpuno prekinut. Pojedini vozači ponašaju se i nesmotreno. Tako je jedan puljanin zaustavio automobil u tunelu kako bi stavio lance.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

HAK je izvijestio o više nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb u oba smjera. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće odgode putovanje. Obavezna je zimska oprema i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice.

Službe održavanja cesta pozvane su da ralicom i dizalicama raskrče zastoj, no kad će to uspjeti, za sada je, kažu u OKC-u, teško predvidjeti.

>> Temperature ispod ništice, očekuje se snijeg u nizinama

Snijeg je pao u Rovinju i u Momjanu kod Buja, javlja Istramet. Na području Poreča kratkotrajno je padala solika, a na graničnom prijelazu prema Sloveniji - Rupa i Pasjak stvorio se snježni pokrivač. Snijeg je prekrio i Zagreb te su nastale gužve u prometu. Cesta je skliska i vozači se upozoravaju da brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Gusti, mokri snijeg koji se zadržava na tlu pao je u Fužinama. Temperatura je pala ispod ništice. U Parg-Čabaru, Ogulinu u Zavižanu pao hje jak snijeg. Na terenu je izašlo šest ralica. Snijeg je jutros zabijelio i Opatiju.

Tuča u Zadru

Zadar je pogodila tuča promjera pola centimetra u promjeru. Na Jadranu je jutros ponegdje bilo slabije kiše, a tijekom prijepodneva i lokalnih pljuskova s grmljavinom.

I u susjednoj Sloveniji zimski je ugođaj. Snijeg pada u gorju, nizinama i u obalnom području. Sutra se očekuju smirivanje vremena, no u Sloveniji bi u nedjelju moglo pasti i do 20 centimetara snijega.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene