Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteće poruke

Psihijatar upozorio na vezu pacijenta i doktorice: "Ovako doktore, shvati ovo kao prijetnju..."

Psihijatrijska bolnica Vrapče
Psihijatrijska bolnica Vrapče Foto: Darko Tomas/Cropix
Nakon što su dugogodišnji pacijent i doktorica u klinici za psihijatriju ušli u vezu, drugi doktor ih je upozorio da to nije primjereno. Zatim mu je pacijent počeo slati uznemirujuće poruke.

Predstojnik Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju PB Vrapče dr. Ivan Ćelić primijetio je neprimjereno ponašanje između doktorice i dugogodišnjeg pacijenta. Upozorio ih je da nije primjereno da budu u romantičnom odnosu te da pacijent mora napustiti bolnicu nakon čega ga je pacijent počeo verbalno napadati.

"Ovako doktore, sad ćemo s Vi preć na Ti. Jako si me razočarao kao vjernik, kao čovjek, kao doktor. Doktorica je moja žena, točka... Ne znam koje su ti pobude, ali ja ću ti rasturit zablude... Još jednom mi pomeni policiju je*eš ti meni sve tebi će trebati doktor, sad ti shvati ovo k‘o prijetnju...", rekao je 43-godišnji Puljanin kojeg doktor Ćelić liječi od 2012. godine.

Pročitajte i ovo Napad u Njemačkoj snimke se šire mrežama UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Užas u Njemačkoj: Na desničarskom skupu napad nožem, ozlijeđeno nekoliko ljudi

Osim prijetnji porukama, pacijent je doktoru i preko dvoje djelatnika bolnice poručio da će se s njime obračunati. Nakon toga, doktor Ćelić ga je prijavio policiji, piše Jutarnji list.

Policiji je pacijent rekao da se nije namjeravao s doktorom obračunati fizički već pravno te da je sve izrečeno u afektu. Također se i ispričao doktoru. Psihijatar Ćelić inače je nekoliko puno razgovarao i doktoricom i pacijentom o njihovoj neprimjerenoj vezi, ali oni u tome nisu vidjeli ništa sporno. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić sastao se s Damirom Habijanom Bolji uvjeti za suce Turudić na sastanku kod Habijana: "Inzistirat ću na trima stvarima..."

"Razgovarao sam s doktoricom u više navrata. Ona mi je potvrdila da su u vezi bili oko tri mjeseca. Rekao sam joj da radi nastale situacije ona više ne može biti njegova liječnica, niti se on može više liječiti na našem Odjelu. Pokušao sam joj objasniti i da je takav odnos neprofesionalan, neetičan i da nije dobar ni za nju ni za pacijenta", objasnio je Ćelić policiji i prisjetio se da mu je doktorica jednom ispričala kako je taj isti pacijent došao do nje doma te da su ga se svi ukućani prepali.

Unatoč tome, nastavila se viđati s njime. U međuvremenu pacijentu se zdravstveno stanje pogoršalo pa je premješten u drugu psihijatrijsku ustanovu. Od tada pak "za doktoricu govori da mu je supruga, da je povezan s tajnim službama i da će sve to nekako riješiti preko svojih kanala".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene