Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovogodišnja 'Ružica Vinodola': Sanja Dević

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U završnici 10-dnevne kulturno-zabavne priredbe "Ružica Vinodola", među dvanaest kandidatkinja, Novljanka Sanja Dević izabrana je kasno sinoć za ovogodišnju "Ružicu Vinodola".

Sedamnaestogodišnja učenica 3. razreda Opće gimnazije Sanja Dević izabrana je nakon natjecanja u spretnosti i brzini branja te nožnog tiještenja grožđa, muljenja kukuruza, te u drugim disciplinama povezanim s poljodjelskim radovima.

Pročitajte i ovo Trovanje (Foto: Guliver/Thinkstock9 Prijeti joj 10 godina zatvora Krimidrama u Srbiji: Kad se saznalo da je varala muža, službenica Sanja odlučila je otrovati 15 kolega Slika nije dostupna Hrabra i prisebna reakcija Vinkovci: Časna sestra spasila djecu iz vrtića u kojem je izbio požar!

U nazočnosti mnogobrojnih turista, ovogodišnja "Ružica Vinodola", uz mnoštvo umjetničkih i kulturnih-tradicijskih programa, završila je vatrometom.

Kulturno-zabavna priredba "Ružica Vinodola" obnavljena je prije četiri godine, potaknuta obnavljanjem vinodolskih vinograda.

Posljednja "Ružica Vinodola", prema lokalnim arhivskim zapisima, izabrana je 1880. godine u Novom Vinodolskom, a sličan se običaj održavao i u drugim susjednim mjestima vinodolskog područja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene