Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ostati?

Ovih 467 magistara može očekivati plaću od 1700 eura, a traženi su svugdje u svijetu

Aktualno Galerija Za njih se otimaju poslodavci - 5 Za njih se otimaju poslodavci - 5 Foto: DNEVNIK.hr Za njih se otimaju poslodavci - 4 Za njih se otimaju poslodavci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Za njih se otimaju poslodavci - 3 Za njih se otimaju poslodavci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Za njih se otimaju poslodavci - 2 Za njih se otimaju poslodavci - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Za njih se otimaju poslodavci - 1 Galerija 1/5 >>
U prosjeku imaju plaću 1700 eura i stalno su traženi. To ukratko mogu očekivati svi koji misle raditi u IT svijetu. Fakultet elektrotehnike i računarstva na tržište rada službeno je poslao 467 magistara.

Čim se čuju ovi taktovi zna se - fakultetski dani su iza njih. 467 sada službeno nose titulu magistar inženjer.

Filip Grebenar ju je dobio uz pohvalu - prema prosjeku je u top 5 magistara. Već sada ima posao. U tvrtki koja se bavi elektroenergetikom. Ali tu neće stati.

"Dalje nastaviti sa nekim znanstvenim radom, nekim doktorskim studijem", pojasnio je.

I on će moći raditi bilo gdje u svijetu. Zato je FER i popularan. Svake godine upisuje 650 studenata, a prijavi se dvostruko više maturanata.

"Hrvatska traži više inženjera nego što ih mi možemo promovirati svake godine, to su činjenice. Trebamo, ja bih rekao, razmišljati da su ti mladi ljudi građani Europske unije. Žive u jednom svijetu u kojem smo mi željeli živjeti i koji je njima potpuno otvoren", pojasnio je Vedran Bilas, dekan Fakulteta.

Pročitajte i ovo Rusko - finska granica Smirivanje tenzija Europska država će otvoriti granicu s Rusijom: Objavili i razlog

Gordan Kreković diplomirao je prije 13 godina, promijenio nekoliko tvrtki, a danas je direktor. Često zapošljavaju svježe magistre.

"Ono što smo primjetili je da je sjajna razina njihovih znanja i spremnosti budući da se radi o novim tehnologijama koje nisu ni postojale dok sam ja studirao", rekao je.

Veseli, ponosni, konačno su dočekali. Nakon seminara, ispita, pisanja, vježbanja - sve im se isplatilo. Većina ih je počela raditi.

Katarina Blažević upravo je magistrirala, pa je za Dnevnik Nove TV otkrila kakav je to osjećaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan prizor VIDEO Putnički avion slijeće u Izrael, a u pozadini proturaketni sustav obara projektile Hamasa

"Pa isti kao prije tri mjeseca kad sam se zaposlila. Ništa drugačiji", ispričala je kroz smijeh.

Bruno Pečenković je otkrio ostaje li u Hrvatskoj. "Pa evo zasada pošto ovdje radim ostajem u Hrvatskoj i još ću vidjeti za dalje."

Što god odlučili, ne moraju sumnjati, posao će imati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene