Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoren sajam tartufa: Kilogram 21 900 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prigodnom svečanošću u Livadama je otvoren 15. sajam tartufa i poljoprivrednih proizvoda pod nazivom 'Tuberfest'.

Tom je prigodom državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković rekao kako je 'Istra posebnija i drugačija od drugih županija zbog ljepote i kvalitete proizvoda, ali i po tartufima, kojih nema nigdje drugdje u Hrvatskoj'.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Tartufi - 4 bijeli istarski tartuf Nekad su ga jele svinje, a sada košta više od 5000 eura: "Kažu da se to u 30 godina nije dogodilo"

'Putem četiri modela potpore hrvatska država i Vlada pomažu razvoj poljoprivrede i sela, a prošle je godine za razvoj poljoprivrede u Istri osigurano oko 80 milijuna kuna', istaknuo je Kraljičković.

Po riječima istarskoga župana Ivana Jakovčića, upravo zahvaljujući entuzijazmu vinara, maslinara i tartufara te vrhunskim proizvodima, kvalitetnim vinima, svjetski priznatim maslinovim uljima i bijelim tartufima, u središnjoj se Istri u posljednjih petnaestak godina dogodio pravi mali preporod.

Na otvorenju ovogodišnjega 'Tuberfesta' kilogram prve klase kralja sajma - istarskoga bijelog tartufa prodavao se po 21.900 kuna, druge klase po 18.900 kuna, a treće po 9900 kuna. Pod sajamskim šatorom tartufe su izložile dvije tvrtke, i to 'Livade tartufi' i 'Zigante tartufi'.

Sajam traje do 2. studenoga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene