Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baš nekako kako je završio Markačev i Kirinov lov na veprove, počeo je lov na predsjednika hrvatske Vlade, Ivu Sanadera. Samo s jednom razlikom. U tom lovu ne sudjeluju spomenuti akteri već novinari odnosno hrvatska javnost.


Gdje je Ivo Sanader, pitanje je koje se sve agresivnije nameće iz dana u dan. Što se dogodilo s čovjekom? Je li živ? Jer, uzevši u obzir važne događaje koji su se odigrali u posljednje vrijeme, premijer mora imati itekako opravdane razloge za objašnjenje svojeg neizjašnjavanja o njima.

Vezani članci Vegani u lovu Vegani objavili svoje lovačke slike i dobro nasmijali cijeli internet Vojni helikopter, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Vojnici koji su helikopterom lovili vepra na Dinari i njihov zapovjednik novčano kažnjeni

Krenimo redom.

1. Božićni lov na veprove stajao je Ivicu Kirina ministarstva unutarnjih poslova, a Mladena Markača intervencije Haaga i smještanja natrag u zatvor. No, Sanader nije smatrao da se, kao predsjednik hrvatske Vlade, treba očitovati o tome što je njegov ministar radio u lovu s haškim optuženikom koji je morao biti u kućnom pritvoru. Štoviše, nije, kad je to trebao učiniti, smijenio Kirina, već je Jubito sam podnio ostavku. Pitanje je bi li Sanader uopće reagirao da Kirin nije podnio ostavku.

2. Naš voljeni predsjednik Vlade nije smatrao bitnim očitovati se o ZERP-u koji je automatski počeo važiti za članice EU prvog dana nove godine. Unatoč prijetnjama iz Slovenije, zahtjevima od strane EU kao i općenito visokim tenzijama kad je u pitanju ZERP, od našeg premijera ni glasa. Rupel se, kao ministar vanjskih poslova Slovenije, očitovao o našem ZERP-u, dok od strane naših ni ministrica Kollinda ni Sanader.

3. Hrvatska je, također od prvog dana 2008. godine, postala nestalna članica Vijeća sigurnosti, a Slovenija, s kojom itekako komuniciramo, došla je na čelo EU. Podsjećamo, sa Slovenijom nas veže i ZERP!

Pa, ako sve ovo navedeno ne vrijedi barem jedne riječi Ive Sanadera, tada se uistinu treba zabrinuto zapitati što će biti s ovom državom u naredne četiri godine ili jednostavno vrijedi ona stara – NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE!