Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na stranici koja okuplja sponzore i one koji ih traže, ima profila brojnih mladih iz Hrvatske. U većini slučajeva i mladići i djevojke traže muškog sponzora. Iako su neki od mladića gay pa im ne smeta društvo starijeg gospodina, neki su i heteroseksualni, ali će se "pretrpjeti" radi novca koji će dobiti.


Kako do sponzora, sudeći po velikom broju profila iz Hrvatske, na stranici ''SeekingArrangement'', znaju i mnogi mladi s našeg područja.

Vezani članci Euri, ilustracija Kako je to zaboravila? Ženi u autobusu ostala torba s čak 40.000 eura Novac, ilustracija Prijatelju obećao posao kod vlasnika PPD-a, pa od njega na bizaran način uzeo gotovo 400.000 kuna

Novinari Slobodne Dalmacije su se učlanili na tu stranicu, kao 50-godišnji muškarac s godišnjim prihodom od tri milijuna dolara. I onda smo se dali u lov na sponzoruše.

Pregledali su stotine profila zgodnih djevojaka iz cijelog svijeta, a onda su u pretragu stavili opciju "Croatia". Iako su, pišu, sumnjali da će tu biti naših djevojaka, prevarili su se. Ne samo da ih ima, nego deseci naših studentica iz Dubrovnika, Splita, Slavonije traže sponzore diljem svijeta.

"Iz Splita sam, imam 24 godine, ambiciozna sam i zabavna mlada dama. Radim, ali nemam dovoljno novca za operaciju grudi. Ne tražim dečka, tražim novac za ugradnju silikona", iskrena je ta mlada Splićanka, koja je postavila i svoje fotografije.

Splićanka traži starijeg imućnog gospodina koji će joj platiti između 25 i 35 tisuća kuna za silikonske implantate.

Na portalu "SeekingArrangement" većina djevojaka bez straha stavlja svoje fotografije, a kao potvrdu da su to doista one nude pokazivanje kamerom preko Skypea. Također, autentičnost fotografija može se potvrditi novim alatima Googlea.

"Ja sam mala hrvatska djevojka. Tražim džentlmena koji će se brinuti o meni. Ako je moguće, voljela bih da je taj gospodin iz Hrvatske. Inače, volim uživati u životu, optimistična sam i želim susresti nove ljude", piše ta 19-godišnjakinja.

No, na naše iznenađenje, mladića ima gotovo koliko i djevojaka. Međutim, oni u većini ne traže žene, nego muškarce da ih sponzoriraju.

"Ja sam 19-godišnji student, sportaš. Atletski sam građen. Volim puno trenirati, ali volim i igrice na kompjutoru. Volim i putovati. Odlično govorim i pišem na engleskom jeziku. Samostalan sam i mogu putovati gdje god želite. Očekujem tvoju privatnu poruku.

Tražim zrelog, uglađenog i brižnog muškarca koji će sponzorirati moj stil života, a sve u zamjenu za moje društvo", napisao je taj zgodni i mišićavi mladić iz naše metropole, a uz svoj profil priložio je i nekoliko fotografija nagog torza.

Na portalu su zamijećeni i deseci drugih mladića u dobi između 18 i 30 godina, i baš svi traže muškog sponzora. "Studiram i trebam pomoć. Pobrini se za moju financijsku sigurnost, a ja ću se pobrinuti da ti uz mene ostaneš mlad i divlji. Tražim nova iskustva, u obzir dolaze samo ozbiljni muškarci", stoji u profilu tog mladića.

"Imam 18 godina, 185 cm sam visok, 64 kg težak. Model sam i tražim bogatog muškarca ili ženu koji bi me financirali, plaćali mi stvari koje poželim", piše još jedan mladi Zagrepčanin.

Većina mladića koji traže muške sponzore redovito treniraju, održavaju tijelo, te i na takav način žele privući moguće "sugar daddies". Jedini je uvjet da sponzori imaju dosta novca i da se mogu pobrinuti za svojeg pulena.

Većina su muškarci, poput jednog iz Brightona u Engleskoj koji navodi da ima ušteđevinu od 500 tisuća dolara i traži nekoga s kim će uživati. No, tu ima i milijunaša koji u svoj profil lijepe slike svojih luksuznih nekretnina, automobila... Dakle, što si bogatiji, to ćeš pokupiti više djevojaka (ili mladića).