Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gužve su neizdržive, a za sve to nema potrebe, jer su produžiti zdravstveno moguće je i bez čekanja.


Produženje dopunskog zdravstvenog osiguranja pretvorilo se mnogim građanima u noćnu moru. Velik je interes za dopunsko osiguranje, uvjerava HZZO pa su zato šalteri zatrpani korisnicima. 'Sa poslovnog aspekta te gužve itekako vesele, naime pokazuju i dalje veliki interes za dopunskog', kaže Tihomir Strizirep, ravnatelj HZZO-a. No, u redovima ne treba čekati, uvjeravaju u HZZO-u. Sve što treba je ispuniti obrazac i poslati ga poštom u područni ured zavoda, ili ga ubaciti u za to predviđene kutije. Za one koji to ipak žele osobno napraviti, HZZO je produžio radno vrijeme i uveo radnu subotu.

>> Obnavljanje dopunskog osiguranja postalo noćna mora

Nakon 2 tjedna na kućnu adresu doći će nova iskaznica i upute za ispunjavanje uplatnice, a upravo su one i najviše razbjesnile osiguranike. Više ih nećete dobivati na kućnu adresu nego ćete ih morati ispunjavati sami. Umirovljenici mogu plaćati trajnim nalogom, a kaos zbog dopunskog, HZZO objašnjava štednjom, jer tvrde, na poštarini će uštedjeti 20 milijuna kuna. 'Ja vjerujem da je to ušteda za neke, ali mi to sve platimo indirektno', rekao nam je jedan od prolaznika.

Dok na uplatnicama štede, u HZZO-u se istodobno i moderniziraju. Uvodi se komunikacija SMS-om i e-mailom, no obećavaju i da se gužve više neće ponavljati, jer sve nove police, imat će neograničen rok.