Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO štedi

Obnavljanje dopunskog osiguranja postalo noćna mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štednja je stvorila pravi kaos u podružnicama zavoda za zdravstveno osiguranje. HZZO, naime, zbog krize, više ne šalje na kućne adrese ponude za obnavljanje police zdravstvenog osiguranja, kao ni uplatnice. Na produženje police tako se sada čeka satima.

Produžiti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja postalo je noćna mora. 570 tisuća polica isteklo je početkom Nove godine, no HZZO je zbog krize u poslovanje uveo promjene. 'Ne šaljemo na kućne adrese poziv za nastavak osiguranja police, odnosno ponude. Vrlo značajne uštede se mogu postići na ovaj način postići. Na godišnjoj razini to je preko 10 milijuna kuna', objasnio je Stanko Perjan, pomoćnik ravnatelja HZZO-a za dopunsko osiguranje.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Zdravstveno osiguranje HZZO: Još uvijek besplatno dopunsko za 870.000 osiguranika

>> Blagdani u suzama: Majci ukinuta porodiljna naknada

Uplatnice ćete morati ispunjavati sami, a umirovljenicima dolazi pogodnost u vidu trajnog naloga. Gužvi, tvrdi HZZO, više neće biti, a umjesto na dosadašnjih godinu dana, sve nove police dopunskog osiguranja sklapat će se na neodređeno vrijeme, a uvjet je samo redovito podmirivanje mjesečne premije. U protivnom, na poštarini se neće štedjeti, jer nakon dva mjeseca na kućnu adresu stiže opomena, a nakon tri i obavijest o raskidanju police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene