Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Otac učenika iz Istre koji je napao učiteljicu ispričao što se događalo i poručio: "Moramo razmišljati i o posljedicama za njega"

Aktualno Galerija Incident u pulskoj osnovnoj školi - 1 Incident u pulskoj osnovnoj školi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Incident u pulskoj osnovnoj školi - 2 Incident u pulskoj osnovnoj školi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Incident u pulskoj osnovnoj školi - 3 Incident u pulskoj osnovnoj školi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Incident u pulskoj osnovnoj školi - 4 Incident u pulskoj osnovnoj školi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Incident u istarskoj školi Galerija 1/5 >>
Gotovo cijeli razred nije došao na nastavu. To se dogodilo u Istri i sve zbog dugotrajnog nasilničkog ponašanja jednog od učenika, koje je kulminiralo krajem prošlog tjedna.

Prazan razred. Već drugi dan učionica je prazna. Razlog je - problematično ponašanje jednog od učenika iz razreda i njegov posljednji agresivni ispad, kao i verbalni obračun oca s učiteljicom nakon nemile scene u razredu. Priču donosi Lina Dollar. 

"Problem traje duže, mislim situacija traje duže vrijeme, ali sad je eskalirala. Ovo je zapravo neka kap koja je prelila čašu", rekao je ravnatelj škole. 

Učiteljica je završila na bolovanju, otac je prijavljen policiji, a škola se, kaže nam ravnatelj, obratila svim relevantnim službama.

"S roditeljima djece tog razreda jučer sam imao sastanak i oni žele ono što želi svaki roditelj, da dijete dolazi u školu, da je sigurno u školi i da ima normalne uvjete za rad", kaže ravnatelj. 

Isto to želi i za svoje dijete, kaže nam otac prozvanog učenika: "Škola čini sve da se zaštiti."

Jer, kako kaže, njegov sin ima PTSP, mentalno se ne razvija u skladu s godinama, redovito posjećuje psihologa i škola bi, ističe, prema njemu trebala imati drugačiji pristup.

  Pročitajte i ovo Lina Dollar i otac dječaka koji je napao učiteljicu Intervenirala i policija Otac dječaka koji je napao učiteljicu za Dnevnik Nove TV: "Ima PTSP. Tražio sam pomoć škole, nisu se trudili..."

Osobito učiteljica, napominje, koja je dobro upoznata s njegovim, kako ih naziva, okidačima za agresivnost.

"Sve se moglo srediti da je učiteljica imala adekvatno razumijevanje prema mom sinu. Drugo, ja uopće nisam napao učiteljicu. Moje dijete ju je gađalo knjigom, ona je njemu stala na nogu. On je od ljutnje i svega toga pokušao odgurnuti stol", rekao je otac. 

Učenik je dobio ukor, isključen je s nastave, kaže njegov otac, do kraja mjeseca. A predlažu mu i da promijeni sredinu.

Pročitajte i ovo Potresni prizori iz Beograda OŠ Vladislava Ribnikara Oglasilo se zvono: Prvi put nakon stravičnog masakra učenici došli na nastavu u beogradsku školu

Pročitajte i ovo Ilustracija Ministarstvo obrazovanja Objavljene smjernice kako se ponašati u školi ako dođe do opasnih i rizičnih situacija

"On će shvatiti da je kažnjen. I što ćemo mi dobiti sutra ako shvati da je kažnjen? Hoće li napraviti gore dijete nego što je danas? Moramo razmišljati i o posljedicama na njega", rekao je otac.

I njemu i ostatku razreda nakon ovog, kažu stručnjaci, treba pomoć.

"Najbitnije je razgovarati s djecom o cijeloj situaciji, dati mogućnost da se izraze, prihvatiti emocije, prihvatiti sve što se dogodilo", rekla je Vana Dominis iz Savjetodavnog centra za djecu, mlade i obitelj.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon zatraženog očitovanja ravnatelja škole zatražilo je žurni stručno-savjetodavni posjet savjetnika, a još uvijek je pitanje – hoće li se učenici sutra vratiti u školske klupe.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene