Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba umrla, otac nije htio ni čuti za nju

'Prijetio je da će me naći pa sam rodila sama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer objavljeno kako je 23-godišnja Ana Radić sama u apartmanu u Vinišću blizu Trogira rodila djevojčicu, koja je 20 dana poslije umrla od pothlađivanja i neuhranjenosti, danas je majka dala izjave.

Ona plače i tvrdi da se brinula o djetetu, no policija je i službeno podnijela kaznenu prijavu zbog zanemarivanja djeteta. Ana je s Brača ali radila je u kafiću u Imotskom i susjednim Zmijavcima . Tamo je i ostala trudna sa vršnjakom. On za dijete nije htio ni čuti. 'Prijetio mi je da mi je bolje da ne rodim jer će me naći u kojoj god bolnici rodila i zato sam odlučila roditi sama', kaže Ana.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Potres u Turskoj Čudo nakon gotovo dva mjeseca! Pronađena mama bebe koja je bila zatrpana ispod ruševina

>> Beba umrla zbog neuhranjenosti i hladnoće

Tako je i bilo. Bojeći se osude roditelja, i bježeći od prijetnji mladića zaposlila se kao konobarica u Vinišću kod Trogira. Trudnoću je krila i tamo. Rodila je sama, u apartmanu. No tvrdi, brinula se za dijete. 'Zamotala sam ju u čisti ručnik, nahranila i svako malo bi je išla pogledati', tvrdi.

Ipak, ostaje činjenica da dijete nije smjela bezrazložno roditi izvan rodilišta, a bebu nije ni poslije odvela liječniku. Nije joj podvezala pupkovinu, kaže nije znala da treba. Osim toga, nakon smrti utvrđena je pothranjenost i pothlađenost. Policija je stoga podnijela kaznenu prijavu. Sada joj prijeti sudski postupak. 'Ničega me više nije strah, što će mi veća kazna', dodaje Ana.

Kada je za porod telefonski ispričala ženi kod koje je ranije radila i živjela u Imotskom ona je poslala automobil po nju i bebu. Žena priča kako su bebu odmah utoplili i hranili, ali priznaje da je loše izgledala.

U hladnoj sobi u Zmijavcima Ana je danas čekala da po nju dođu roditelji koji su za sve čuli od policije. Pokazali su brigu i povest će je kući. Da njihova kćer nije toliko strahovala od osuda, kući bi poveli i unuku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene