Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka o istrazi

Osumnjičenima za zločin u Kulinama dvodnevni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica osumnjičenih za ratni zločin u nekadašnjem šibenskome vojnom zatvoru u Kulinama 1992. zadržani su u dvodnevnom pritvoru.

Odluku o 48-satnom zadržavanju donio je istražni sudac Županijskog suda u Splitu. Policija i sud još uvijek nisu službeno otkrili identitet četvorice privedenih i zadržanih, no neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem zapovjedniku 73. bojne vojne policije Željku Maglovu, bivšem načelniku negdašnje sigurnosno-informativne službe u Šibeniku Tvrtku Pašaliću, bivšem zapovjedniku šibenskog vojnog pritvora Damiru Boršića te bivšem vojnom policajacu Milorad Paić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Osumnjičenici za ratne zločine kod istražne sutkinje Slika nije dostupna Istraga oko vojnog zatvora Kuline Uhićene četiri osobe zbog ratnog zločina u zatvoru Kuline

Oni su sa suda prevezeni u pritvor na Bilicama, a u roku od dva dana očekuje se odluka istražnog suca o eventualnom otvaranju istrage te podnošenje tužiteljskog zahtjev za jednomjesečnim pritvaranjem. Neslužbeno se doznaje kako se osumnjičene za sada ne tereti za niti jedan smrtni slučaj u Kulinama. Svi su osumnjičeni za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a jedan još i za zločin protiv civila.

>> Uhićene četiri osobe zbog ratnog zločina u zatvoru Kuline

Nije poznato jesu li iznijeli obranu pred istražnim sucem ili su se branili šutnjom. Mediji nagađaju da se bivše vojne policajce tereti za nehumano postupanje sa civilima iz sela Nos Kalika te iživljavanje nad jednom zarobljenicom srpskih vojnih snaga. Nagađa se i da tužiteljstvo raspolaže iskazima 20-ak bivših zatočenika Kulina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene