Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kod Vrbovskog

Šteta od gotovo 50 tisuća eura! Posjekao 1500 kubika stabala, a onda mu je policija stala na put

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 61-godišnjaka kojeg sumnjiči da je nepropisno i bez odobrenja tijekom ožujka na području Vrbovskog posjekao oko 1500 kubika stabala te počinio kazneno djelo pustošenja šuma i uzrokovao štetu veću od 48 tisuća eura.

Primorsko-goranska policija izvijestila je da su policajci iz Vrbovskog, surađujući s mjerodavnim inspekcijama, ušli u trag 61-godišnjaku kojega sumnjiče da je protivno propisima i bez ikakvih odobrenja, posve posjekao stabla na nekoliko tuđih parcela.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica štrajk u pravosuđu Malenica: "Nije točno da neki službenici rade za 500 eura. Tražimo strpljenje da u narednim mjesecima dođemo do 1000 eura"

Uz to, na još je dvije parcele angažirao ovlaštenu osobu koja je doznačila stabla za sječu, nakon čega je posjekao više stabala nego što ih je bilo doznačeno.

Najveći dio porušenih stabala je izvukao na stovarište uz šumsku cestu, dok je dio posječenih stabala ostao na jednoj od parcela.

Pročitajte i ovo Petar Nikitin prosvjed protiv Putina Drama na aerodromu, ruskom aktivistu zabranjen ulazak u Srbiju: "Pa tu živim godinama, tu su mi djeca!"

Posječena stabla nalazila su se na parcelama na kojima se prema važećim propisima nije smjela obaviti potpuna sječa, a sva su mu privremeno oduzeta, naveli su iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene