Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U aferi Indeks još jedna presuda studentu. Šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine dobila je studentica ekonomije Ivana Meštrović.


Ona je posredniku Milanu Ćevidi dala 1.200 eura kako bi joj osigurao upis ocjene iz predmeta Osnova ekonomije. Posrednik je kontaktirao s prof. Jadrankom Grgonom koji je 'posao' uglavio s prof. Brankom Kovačevićem, a potonji je u srpnju ove godine 21-godišnjoj studentici upisao ocjenu iako nije položila ispit.

Vezani članci Mladen Vedriš Jesu li građani opravdano zabrinuti da će biti još gore? Stručnjak o divljanju cijena i koliko će još rasti? "Potrebna je intervencija države" Dejan Kovač Znanstvenik i ekonomist objavio analizu: ''Napravili smo određeni iskorak, ali i dalje smo zarobljeni''

>> Postao studentom za 1.500 eura

>> Indeks: Osumnjičena još tri profesora

>> Student prvi osuđeni u slučaju 'Indeks': Šest mjeseci uvjetno

>> Indeks: Istražni zahtjev protiv 69 osoba, pritvor za njih 27

Studentica je osuđena još u istrazi jer je priznala kažnjivo djelo i nagodila se s USKOK-om o visini kazne. Kaznu joj je dosudila istražna sutkinja Vanda Senta.

U slučaju 'Indeks' protiv 70-ak osoba vode se tri zasebne istrage zbog korupcije na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu prometnih znanosti. Osumnjičeni su profesori, posrednici i studenti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju