Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rat do istrebljenja'

Braniteljske udruge osudile Šišljagićeve izjave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko županijskih organizacija udruga Domovinskoga rata na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku osudilo izjave predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića, koji je HDZ-u najavio ‘rat do istrebljenja’, te je priopćilo da će na lokalnim izborima u Županiji poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU za župana Tomislava Ivića, a ne Šišljagića, koji je također kandidat za tu dužnost.

Na konferenciji za novinare bili su predstavnici županijskih organizacija HVIDR-e, Udruge roditelja poginulih branitelja (URPB), Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) te Saveza udruga dragovoljaca HOS-a. Predsjednik Županijske organizacije HVIDR-e Ivan Poplašen rekao je da spomenute udruge ne žele da im župan bude oficir bivše JNA te da zato podupiru Tomislava Ivića kao hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najkasnije do početka drugog tjedna Tihomir Orešković nakon sastanka: 'Do petka bismo mogli imati ministra branitelja' Slika nije dostupna 'Neka vide da nas ima' Thompson uputio poziv na skup potpore braniteljima: 'Vražje sile su se toliko osokolile'

>> 'Glavaša bi netko mogao likvidirati'

Istaknuo je da su Šišljagićeve poruke, nakon presude za ratne zločine Branimiru Glavašu, o ‘ratu do istrebljenja’ neprimjerene jer pozivaju ne međusobne sukobe i podjele branitelja. Pritom je ocijenio da ‘neki pojedinci olako shvaćaju svoju ulogu i daju nekakve izjave’ te da se udruge ‘ograđuju od takvih pojedinaca’. ‘U čije ime oni to govore? Zar nije dovoljno 14.000 poginulih u Domovinskom ratu i zar treba da se branitelji dižu na branitelje?’ zapitao je Poplašen i upitao čelnike HDSSB-a zašto nisu bili tako bučni kad su osuđivani i drugi hrvatski generali.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene