Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikola i Marko kao as iz rukava

Dalić je imao svoje posebne pomoćnike: Najslađi treneri na svijetu ovaj dan neće nikada zaboraviti

Posjetili su trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: Provjereno)
Posjetili su trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: Provjereno) provjereno
Aktualno Galerija Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Izbornik Dalić zvao iskusne trenere upomoć - braću Marka i Nikolu Hančić (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/8 >>
Napeto je bilo u stožeru Vatrenih ovog tjedna. I zato je izbornik Dalić izvukao as iz rukava - pozvao je u pomoć iskusne i najslađe trenere na kugli zemaljskoj, braću Nikolu i Marka!

Upoznali ste ih prije Božića, kada im je u dnevni boravak banuo - ne Djed Božićnjak, već njima mnogo važniji lik u životu - glavom i bradom izbornik Zlatko Dalić. Oduševio ih je, ali zapravo, oni su njega još više. I zato ih je tada pozvao da mu, jednom kad zagusti, dođu na trening reprezentacije. Mi ga nismo podsjećali, sam se sjetio danog obećanja i zato je još jednom braći Hančić pripremio dan koji će pamtiti cijeli život.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Čekaju nas nestrpljivo na prozoru kao i svaki put dosad. Već s vrata vidimo uspomene na njihov najsretniji dan. Onaj kad je u njihov dnevni boravak ušetao izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

''Jako je lijep bio Dalić. Nisam mogao spavati. Bio sam uzbuđen čim sam ga vidio. Nisam mogao vjerovati da je došao. To je bilo iznenađenje za Markija'', kazao je Nikola.

Od jutra u srijedu pričaju samo o odlasku u Zagreb, na trening. Reprezentacija se okuplja prije utakmice s Azerbajdžanom, a oni će biti dio toga. Dresovi, trenirke, kape i šalovi, sve stoji pripremljeno.

Dres koji je dobio na dar od izbornika Dalića Nikola još uvijek nije odjenuo. Čuvao ga je za posebnu priliku. Od ove danas nema posebnije.

Kakve će savjete prišapnuti Modriću, Rakitiću i izborniku Daliću, nisu nam htjeli otkriti.

Marko prilazi prvi put Maksimiru. Nikola je već bio ovdje na pomoćnom terenu, ali samo jednom, sa svojom nogometnom školom. Nikad nisu bili toliko blizu svojim nogometnim idolima.

Gužva je ispred svlačionica, ali braća Hančić imaju prolaz. Nose vrećice s darovima iz Međimurja za Modrića, Rakitića i Dalića.

Marko je pravi fan Real Madrida, a Nikola Barcelone. No čini se kako su ovdje prave zvijezde braća Hančić. Barem među hrvatskim reprezentativcima i stručnim stožerom.

''Oni nogomet žive. Nakon sloge došli su do reprezentacije kako smo obećali, da baš vide što se tu radi'', rekao je Dalić.

Braća promatraju pažljivo trening i zaključuju kako imamo dobre vratare. O ovome će pričati mjesecima, gledat će fotografije, ovu reportažu, a i one prošle. Ovih trenutaka braća Hančić sjećat će se zauvijek, ali i mi ćemo se sjećati njih jer su nam već postali najomiljeniji treneri na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene