Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u splitskoj bolnici

Ostojić: Zamjena mrtvih beba je velik propust, bit će sankcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjena mrtvih beba u splitskoj bolnici je veliki proceduralni propust i za njega će biti sankcija, ocijenio je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je danas u Osijeku slučaj zamjene mrtvih beba u na odjelu patologije KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Užasna nesreća Djevojčicu (1) pogodila zapaljena boca s benzinom: Ima teške ozljede, ali stabilno je

Ministar je rekao da se u splitskoj bolnici dogodio veliki proceduralni propust koji se nije smio dogoditi. Dodao je kako je inspekcija u bolnicu već poslana te da će odgovorni biti sankcionirani.

>> Split: Na patologiji zamijenili tijela mrtvih beba, obitelj sahranila tuđe dijete

'Događaju se komplikacije i pogreške u svim segmentima i u svakom poslu i to ne smijemo skrivati. Očekujem da i druge službe, u ovom slučaju komore, MUP i DORH odrade svoj dio posla isto tako brzo kao i ja', rekao je Ostojić.

Podsjetimo, u splitskoj bolnici zamijenjena su tijela dvije mrtvorođene bebe. U subotu je otac jedne od mrtvorođenih beba došao preuzeti tijelo kako bi je obitelj pokopala na Hvaru. Ta je beba rođena u sedmom mjesecu trudnoće carskim rezom.

Ubrzo su u bolnici uvidom u evidenciju, shvatili da su mrtvu bebu oca s Hvara dali drugoj obitelji prije nekoliko dana. Ta druga obitelj bebu je već bila sahranila. Njihova je beba umrla krajem travnja zbog nerazjašnjenih okolnosti.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene