Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osnovana Hrvatska stranka pravne države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Virovitici je danas osnovana Hrvatska stranka pravne države koju čine oštećeni štediše dviju propalih virovitičkih štednih zadruga, a za predsjednika je izabran Siniša Prpić, predsjednik Odbora vjerovnika Štedno-kreditne zadruge.

Dopredsjednici su Marijan Čop i Ivan Delač, a tajnik Ivan Gradinjanin.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Prodaja narodnih trezoraca - 4 Država je poželjan dužnik Građani pohrlili po državne trezorce: "To je dobra prilika"

Zbog pokretanja stečajnog postupka Zanatske štedno-kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge, 1617 štediša ostalo je bez 128 milijuna kuna.

Protiv čelništva zadruga vodi se kazneni postupak na Županijskome sudu u Bjelovaru zbog sumnje da su zloporabom položaja i ovlasti oštetili štediše.

- Smatramo da nam država mora vratiti novac jer je Ministarstvo financija više puta upozoravalo na propuste u poslovanju zadruga, ali nitko ništa nije poduzeo da im se zabrani rad, zbog čega ćemo krajem mjeseca podići tužbu protiv države. Budući da drugim načinima nismo uspjeli upozoriti mjerodavne institucije na svoj problem, odlučili smo bitku za svoj novac nastaviti političkim putem, objasnio je Prpić razloge osnutka stranke.

Članovi stranke mogu biti svi oni koji su na bilo koji način pretrpjeli štetu zbog nerada državnih institucija. Hrvatska stranka pravne države namjera izaći na sljedeće parlamentarne države.

- Od danas više nećemo izlazite na ulice, nego na izbore i raditi na suzbijanju kriminala, korupcije i beskičmenjaštva hrvatske politike, rekao je Prpić.

Prije osnivačke skupštine održan je skup oštećenih štediša na kojem su predsjednik Odbora vjerovnika Siniša Prpić, stečajni upravitelj Štedno-kreditne zadruge Franjo Otročak i odvjetnik Zlatko Gregurić izvijestili štediše o tijeku stečajnog postupka. Na skupu je bila i potpredsjednica Hrvatskoga sabora i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić.
 
- Došla sam vam dati potporu iako sam sigurna da će vam potpora ove godine dolaziti s različiti adresa, ali vam nisam ništa došla obećati. Samo želim čuti vaše probleme i vidjeti koje su metode moguće da se bar nešto od ovog što vam se dogodilo popravi, rekla je Adlešić, te dala potporu oštećenim štedišama u tužbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene