Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Virovitica: prevarene štediše od države traže 29 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga prevarenih štediša Zanatsko-štedno kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju zatražit će od Republike Hrvatske 29 milijuna kuna koliko dvije štedne zadruge duguju štedišama, odlučeno je na godišnjoj Skupštini udruge održanoj večeras u Virovitici.

Ugovor o prijenosu potraživanja na Udrugu potpisalo je 317 članova.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Slika nije dostupna Udruga oštećenih štediša tužila državu

Zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju zadruga, bez 128 milijuna kuna ostalo je 1617 štediša. Dio štediša pridružilo se nedavno osnovanoj Hrvatskoj stranci pravne države, a dio je pristupilo Udruzi prevarenih štediša. 

I u stranci i u Udruzi odgovornom za nezakonito poslovanje smatraju državu jer su unatoč rješenju Ministarstva financija o zabrani rada iz siječnja 2001. i rješenja Trgovačkog suda
Bjelovar o upisu likvidacijskog postupka iz veljače 2003., zadruge nesmetano radile do pokretanja stečajnog postupka u ožujku 2006. godine.

- Ako se država ogluši na naš zahtjev tužit ćemo je, rekao je večeras Ivan Šantić iz Udruge prevarenih štediše.

Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju Županijski sud u Bjelovaru je na godinu dana zatvora osudio likvidatora zadruge Martina Domšića, a na tri godine šefa računovodstva zadruge Dražena Jerešića.

Udruga prevarenih štediša će poslati otvoreno pismo Državnom sudbenom vijeću Republike Hrvatske u kojem će izraziti nezadovoljstvo što mjesto predsjednika Županijskog suda u Virovitici obnaša Darko Domšić, sin Martina Domšića, prvooptuženog u slučaju štedno-kreditnih zadruga
koji je osuđen na godinu dana zatvora. 

Darko Domšić je radio kao sudac Općinskog suda u Virovitici, a tijekom svoje karijere sudio je i na parnicama vezanima uz Zanatsko štedno-kreditnu zadrugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene