Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor donio je Zakon o upravljanju državnom imovinom, po kojemu Agencija za upravljanje državnom imovinom preuzima poslove Hrvatskog fonda za privatizaciju i Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom, koji prestaju postojati.


Agencijom će upravljati ravnatelj i upravno vijeće od sedam članova, koje imenuje Vlada RH, a Vladinim amandmanom odustalo se od rješenja da se članovi tog vijeća biraju isključivo iz reda ministara. Agencija je dužna jednom godišnje izvještavati Vladu o planu upravljanja državnom imovinom, a Vlada potom i Hrvatski sabor.

Vezani članci USKOK objavio detalje velike akcije Zapošljavanje "preko veze": Određen istražni zatvor za četvero uhićenih u Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Projekt Kupari - 2 Većinski vlasnici Kupara zgroženi tužbom ministra Paladine: "Tuži ih ministar čije Ministarstvo odlučuje o projektu"

Agencija bi bila uključena u proces sanacije i restrukturiranja tvrtki u pretežito državnom vlasništvu koje su se našle u problemima. Novim zakonom stvoreni su osnovni preduvjeti za vlasnički strukturirano načelo upravljanja državnom imovinom, na način da se državnom imovinom smatraju svi udjeli i dionice te nekretnine i gotovo svo zemljište čiji je vlasnik Republika Hrvatska.

>> Ustavni sud želi promijeniti zakon o izbornim jedinicama

Zakon se smatra i osnovnom pretpostavkom za formiranje registra državne imovine, u koji bi bila popisana cjelokupna državna imovina. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju