Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici na ulici

Osječkoj šećerani država duguje 68 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječkoj šećerani država duguje 68 milijuna kuna. Ako ne dobiju plaću, 450 radnika izlazi na ulicu. Sindikalisti su pomoć zatražili od lokalnih političara.

Probleme imaju i proizvođači šećerne repe. Za repu od prošle godine, šećerana im nije isplatila ni lipe, a s velikim je igračima već dogovorila nove usjeve. Radnici su zabrinuti za sudbinu svojih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno

'Zabrinuti su, kako ne bi bili zabrinuti, pa ne moramo valjda stalno pitati isto pitanje, hoće li biti plaća svakih 30 dana', rekao je Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik PPDIV-a. 'Mi tu glumimo neke lokal patriote što nam se sad osvećuje jer svi osim osječke šećerane su već odavno zaboravili da su imali repu', rekao je Zvonimir Cerenko, Proizvođač šećerne repe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene