Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička atrakcija

Osječki 'tuljan' skočio u Dravu na Silvestrovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječanin Duško Rudež zvani 'tuljan' danas je točno u podne na Silvestorovo 24. put skočio u rijeku Dravu u Zimskoj luci u Osijeku i time na svoj način čestitao Osječanima Novu godinu.

Taj tradicionalni događaj postao je turistička atrakcija jer se iz godine u godinu okuplja sve veći broj Osječana hrabreći Duška Rudeža koji se u hladnoj Dravi okupa uoči dočeka Nove godine. Gradonačelnik Krešimir Bubalo čestitao je čovjeku 'tuljanu' na 'velikom srcu koje pokazuje i u brojnim dobrotvornim akcijama" te na skokovima u Dravu čime je postao turistički brend grada Osijeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za mito te pit'o Hrvati se i u Irskoj susreli s reketom: Sammyja se ne može potjerati dok ne dobije što želi Slika nije dostupna Spektakularna snimka ČUDESAN BIJEG Centimetri su ga dijelili od ralja smrti

Duško Rudež posebno je 'prepoznatljiv po brojnim akcijama borbe protiv ambrozije' i prvi je osnovao udrugu, članovi koje uništavaju opasnu alergenu biljku', kazao je Bubalo, uručivši Rudežu darove i pehar za 24. novogodišnji skok u Dravi.

Proteklih godina, kad su temperature bile ispod ništice, Rudež je razbijao led da bi se okupao u Dravi, a jedne je godine temperatura bila čak 25 stupnjeva ispod ništice.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene