Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječanin Duško Rudež zvani 'tuljan' danas je točno u podne na Silvestorovo 24. put skočio u rijeku Dravu u Zimskoj luci u Osijeku i time na svoj način čestitao Osječanima Novu godinu.


Taj tradicionalni događaj postao je turistička atrakcija jer se iz godine u godinu okuplja sve veći broj Osječana hrabreći Duška Rudeža koji se u hladnoj Dravi okupa uoči dočeka Nove godine. Gradonačelnik Krešimir Bubalo čestitao je čovjeku 'tuljanu' na 'velikom srcu koje pokazuje i u brojnim dobrotvornim akcijama" te na skokovima u Dravu čime je postao turistički brend grada Osijeka.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevjerojatna snimka tuljana koji je ošamario čovjeka hobotnicom Slika nije dostupna Sve se dogodilo u sekundi: Morski lav povukao djevojčicu u more

Duško Rudež posebno je 'prepoznatljiv po brojnim akcijama borbe protiv ambrozije' i prvi je osnovao udrugu, članovi koje uništavaju opasnu alergenu biljku', kazao je Bubalo, uručivši Rudežu darove i pehar za 24. novogodišnji skok u Dravi.

Proteklih godina, kad su temperature bile ispod ništice, Rudež je razbijao led da bi se okupao u Dravi, a jedne je godine temperatura bila čak 25 stupnjeva ispod ništice.