Osječki sudac Županijskog suca, kojeg se, između ostalog, teretilo za pranje novca na Državno sudbeno vijeće razriješilo je dužnosti.


Na 73. telefonskoj sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj 28. travnja 2022., donesena je odluka o razrješenju sudačke dužnosti Osječkog suca Županijskog suda Zvonka Vekića

"Razrješava se sudačke dužnosti sa 16. svibnja 2022., na vlastiti zahtjev", stoji u odluci.

Ivana Delač (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Naša bivša misica sjetila se što je Zdravko Mamić napravio za nju prije 19 godina, evo kako mu je zahvalila!

Podsjećamo, Zvonko Vekić u prosincu prošle godine pušten je iz istražnog zatvora, a tamo je ponovo završio zbog sumnje da je s prijateljicom Natašom Sekulić prao novac primljen kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Kuća obitelji Mamić u izgradnji u okolici Ljubuškog - 3 FOTO Mamići u okolici Ljubuškog grade vilu, pogledajte kako izgleda

Kako su tada bili izvijestili USKOK i policija, protiv Vekića i Sekulić je proširena istraga kojom su zbog primanja i davanja mita uz Vekića bili osumnjičeni i osječki suci Darko Krušlin i Ante Kvesić, Zdravko i njegov brat Zoran Mamić te poduzetnik Drago Tadić.

Istražitelji sumnjaju da je Vekić od Mamića primio najmanje 370.000 eura mita "za ishođenje povoljnih sudskih odluka" pred Županijskim sudom u Osijeku. Novcem je kasnije raspolagao zajedno sa svojom prijateljicom kupujući nekretnine i automobile, a Sekulić je u sefu jednoj poslovnoj banci spremila 28.220 eura i 320.000 kuna.

Zbog svega, DSV je u ožujku prošle godine osječki trojac privremeno udaljio s dužnosti, do okončanja istrage USKOK-a. 

Za to vrijeme, suci nisu dolazili na posao, ali već više od godine primaju pola plaće. 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju