Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremaju novosti

Osječki gradonačelnik: Sugrađanima se ispričavam za svaki ubod komarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je počelo tretiranje komaraca sa zemlje i nastavit će se dok se broj komaraca ne svede na prihvatljivu razinu.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je u ponedjeljak kako Gradska uprava za iduću godinu priprema sasvim novi sustav tretiranja komaraca, dodajući da bi raskidanje ugovora za sadašnji sustav tretiranja, koji je pokazao određene nedostatke, vjerojatno bilo štetno za grad.

Pročitajte i ovo Zaprašivanje, ilustracija borba na osječkom području Ponovo bodu, zuje i smetaju! Nakon poplava stigla nova generacija krvopija Zaprašivanje komaraca Pomoć protiv krvopija Slavni park prirode prvi put dobiva zaštitu od komaraca

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnika što Gradska uprava čini na suzbijanju posljednje najezde komaraca nakon nedavnoga visokog vodostaja Drave, Vrkić je rekao kako se zbog tehničkih razloga nije moglo izvesti zamagljivanje iz zrakoplova, zbog čega je pomoć zatražena i iz susjednih zemalja, a tretmani sa zemlje nekoliko su puta u posljednjih desetak dana odgađani zbog lošeg vremena.

'Moja je obveza da građane štitim od komaraca, a s druge strane da odgovorno raspolažem novcem. Bilo je godina kada je potrošeno između 12 i 13 milijuna kuna, a komaraca uopće nije ni bilo. Sustav obrane i monitoringa koji sam naslijedio još provjeravam', rekao je Vrkić te dodao kako se 'sugrađanima ispričava za svaki ubod'.

Vapaj iz Slavonije: Situacija je alarmantna - Tražimo pomoć!

Pročelnik Odjela za biologiju osječkoga Sveučilišta Enrih Merdić rekao je kako se nikad dosad nije dogodilo da potkraj rujna stigne golema 'generacija komaraca' jer je vodostaj Drave u to doba obično minimalan.

Dodao je kako je jučer počelo tretiranje komaraca sa zemlje i nastavit će se dok se broj komaraca ne svede na prihvatljivu razinu.

O gubitku osječkog HNK

Na pitanja vijećnika HDSSB-a je li točno da je u prvih šest mjeseci osječki HNK stvorio gubitak od 800 tisuća kuna te da je unatoč tome zaposleno 12 novih djelatnika, obnašatelj dužnosti intendanta Miroslav Čabraja odgovorio je kako je gubitak na zadnjem obračunskom razdoblju bio 453 tisuće kuna, s tim da je plaćeno 250 tisuća kuna ovrha nastalih u prošlim razdobljima.

VIDEO Počela borba s komarcima

Dodao je kako ne može utjecati na okolnosti kao što su bolovanja djelatnika umjesto kojih su, na određeno vrijeme, zaposlene druge osobe, da su na temelju zakonskih odredaba morali otvoriti neka radna mjesta, poput referenta zaštite na radu, te da je o svim drugim zapošljavanjima u umjetničkom ansamblu obaviješteno Kazališno vijeće koje se, ustvrdio je, o tome očitovalo pohvalno. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene