Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Boli me do granica izdržljivosti"

Osječanki odgodili operaciju kralježnice zbog nevjerojatnog razloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijentici su u osječkom KBC-u odgodili unaprijed dogovorenu operaciju kralježnice jer, kako joj je rečeno, nema dovoljno vijaka.

U Klinici za neurokirurgiju godišnje se operira 800-tinjak pacijenata, a pacijenata iz Slavonije i Baranje uvijek ima. Veliki broj stanovnika Slavonije i Baranje ima problema s kralježnicom i bez obzira radi li se o ozljedama ili tumorskim procesima i srodnim bolestima i stanjima, liječe se na klinici, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Policija na mjestu pada zrakoplova Teško ozlijeđen muškarac Srušio se zrakoplov na istoku Hrvatske: "On se s te visine sjurio praktički okomito" KBC Osijek Teške ozljede Nevrijeme odnijelo još jedan život: U bolnici preminuo muškarac koji je pao s krova prilikom saniranja štete

Upravo zbog velikog broja pacijenata i povećane potrebe za ugradnjom titanskih vijaka i šipki, u kolovozu je jednoj pacijentici već dogovorena operacija odgođena. Rekli su joj kako - nema vijaka. "Čula sam da je limit vijaka za kolovoz potrošen i da ću biti operirana u rujnu, samo nisu znali koji dan. Boli me do granica izdržljivosti i nije mi bilo jasno kako je moguće da zdravlje ovisi o nečijoj procjeni, odnosno da postoji limitiran broj vijaka koji se smije potrošiti u jednom mjesecu", komentirala je pacijentica na svojem Facebooku i požalila kako duže vrijeme čeka olakšanje od velikih bolova kralježnice.

"Nije hitna"

Radi se o pacijentici koja nije bila hitna, pa je to bio razlog odgode njezine operacije, doznaje se u Ravnateljstvu osječkog KBC-a. "Tijekom kolovoza 2018. godine zbog većeg broja traumatskih prijeloma kralježnice zbog padova s visine i prometnih nesreća učinjeno je šest operacija fiksacije, odnosno stabilizacije kralježnice. Stoga je i ugrađen velik broj titanskih vijaka i šipki, znatno više nego što je to uobičajeno tijekom jednoga mjeseca u godini", objašnjavaju u Ravnateljstvu KBC-a Osijek dodajući kako je samo jedan pacijent, predviđen za operaciju u posljednjem tjednu kolovoza, odgođen za rujan.

Ističu kako se ne radi o traumatskim promjenama, nego kroničnim promjenama, koštano-degenerativnim u slabinskom dijelu kralježnice pa samim tim nema prioriteta u smislu hitnosti. "Čekanje na operaciju koštano-degenerativnih promjena kroničnog karaktera može se pomaknuti za nekoliko tjedana, bez ikakve potencijalne štete za pacijenta", pojašnjavaju u Ravnateljstvu Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene