Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sam ga je kupio

Liječnici osječke radiologije pobunili se protiv šefa, on dao ostavku pa odnio sav namještaj iz ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamer Salha dao je otkaz te se isti dan navečer kamionom vratio u KBC Osijek, odakle je iznio namještaj iz svog ureda. Odnio je kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet te zastore za tuš-kabinu i ostavio prazan ured.

Nakon što je predstojnik Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek doc.dr. Tamer Salha zamoljen da preda ostavku zbog narušenih međuljudskih odnosa, on je podnio ostavku i dao otkaz te iznio namještaj iz ureda.

Kako piše Net.hr, on je istog dana oko 22 sata u bolnicu došao kamionom te iz ureda iznio kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet te zastore za tuš-kabinu. Sve te stvari Salha je sam kupio kada je imenovan predstojnikom.
Ravnatelj Zavoda doc.dr. Željko Zubčić, inače blizak prijatelj Salhe, kaže da ga je on navečer pustio da u krug KBC-a uđe kamionom.

"Rekao sam v.d. predstojniku dr. Katiću da ako je to inventar bolnice mora ga vratiti. Kako mi nije ništa javio, pretpostavljam da je u pitanju ipak privatni namještaj kolege Salhe. Siguran sam kako ga ne bi odnio da nije njegov", rekao je Zubičić za Net.hr.

Pročitajte i ovo Doktorice, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Bolnica kaže da je to nužno Liječnici skupili više od 700 sati prekovremenog rada: Osmero šefova u KBC-u Osijek proglašeno krivima zbog viška sati

Inače, Salhu suradnici optužuju za zlostavljanje na radnome mjestu, uskraćivanje prava na pauze i slobodne dane, određivanje dežurstava u nepovoljnim terminima i slično. Zbog toga je 15 od 22 specijalista Zavoda potpisalo zahtjev za njegovom smjenom napisan na 33 stranice koji su poslali Ministarstrvu zdravstva, Hrvatskoj liječničkoj komori, Hrvatskom liječničkom zboru, Inspektoratu, Upravnom vijeću i Ravnateljstvu bolnice. Uz to, nekoliko specijalista dalo je otkaz i Zavod je ostao bez vrhunskih ljudi pa Zubčiću nije preostalo drugo nego da zamoli Salhu da podnese ostavku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene