Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko Gradsko izborno povjerenstvo prihvatilo je kao pravovaljane svih devet kandidacijskih lista za prijevremene izbore za osječko Gradsko vijeće, koji će se održati 9. ožujka.


Na tim će se izborima za 25 vijećnika u Gradskom vijeću nadmetati: lista Demokratske stranke slavonske ravnice (DSSR), s nositeljicom liste Tanjom Šimundić; lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) s nositeljem Miroslavom Škorom; lista Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), čiji je nositelj predsjednik osječkoga HSLS-a Zlatko Benašić; lista Hrvatske stranke (HSP), koju nosi predsjednik stranke Anto Đapić; koalicijska lista Hrvatske narodne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Zelenih Hrvatske (HNS-HSU-ZH), koju nosi predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak; koalicijska lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje i Hrvatske seljačke stranke (HDSSB-HSS), čiji je nositelj predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić; Nezavisna gradska lista nositelja Zvonimira Borasa; lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) nositelja Milorada Miškovića i lista Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), čija je nositeljica predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan.

Vezani članci Slika nije dostupna Termini snimanja za predstavljanje kandidata za Europski parlament na Nova TV d.d. Slika nije dostupna Saborski odbor utvrdio užu listu kandidata za Ustavni sud

Nove prijevremene izbore za osječko Gradsko vijeće Vlada je raspisala 24. siječnja nakon što su vijećnici, izabrani na prijevremenim izborima 25. studenog, podnijeli ostavke na svoje mandate zbog nemogućnosti dogovora o formiranju gradske vlasti. Na prethodnim prijevremenim izborima, 25. studenoga, najviše vijećnika, po sedam, osvojili su HDSSB i HSP, SDP šest, HDZ 4, a HNS jednog vijećnika.

HDZ predstavio listu za osječko Gradsko vijeće 

Nositelj HDZ-ove liste na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće Miroslav Škoro izjavio je danas u Osijeku da grad trpi zbog nefunkcioniranja vlasti te da će, ako dobije povjerenje građana, nastojati učiniti ono što je realno moguće, kako bi grad zaživio, dok se održe redoviti lokalni izbori u proljeće iduće godine.

Na predstavljanju stranačke liste za izbore 9. ožujka Škoro je kazao kako Osijek zaslužuje biti jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj te kako on svojim djelovanjem i programom "želi vratiti osmijeh na lica građana".

Pozvao je građane da 9. ožujka iziđu na izbore i prekinu stanje u Osijeku, dodavši da se u kampanji ne će osvrtati na komentare drugih jer se, kako tvrdi, "u korizmi odrekao ogovaranja i komentiranja".

Na novinarski upit s kime je HDZ spreman koalirati nakon izbora Škoro je kazao kako je HDZ "spreman koalirati sa svima koji žele dobro Osijeku, dodavši da "tu ne će biti kalkuliranja" te da nikoga unaprijed ne isključuje.

"HDZ je bio spreman na koaliciju i nakon prošlih izbora i mi nismo spriječili osnivanje gradske vlasti. Želimo pomoći da grad iziđe iz sadašnjeg stanja, znamo kako to učiniti i imamo ljude koji to mogu učiniti", dodao je.

Na upit je li mu poznato kolik je gradski proračun za prošlu godinu Škoro je kazao "oko 460 milijuna kuna", a novinari su mu priopćili da je bio 486 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju