Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesna samouprava

Osijek: Desnica osvojila 80 posto glasova, SDP seli u oporbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki izbori za gradske četvrti dali su jasnu poruku, građani žele desnicu na vlasti.

Na osječkim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore desnica je osvojila 80 posto glasova birača, što je obvezuje da sastavi vlast u mjesnoj samoupravi, pri čemu SDP neće sudjelovati, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan.

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Slika nije dostupna Treća sreća u Osijeku HDSSB podržao laburiste, konstituirana Županijska skupština

>> Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB

Nažalost, istaknula je, stanje vezano uz 'slaganje vlasti' u gradskim četvrtima i mjesnim odborima iznimno je složeno ponajprije jer je jasno da HDZ i HDSSB ne žele biti zajedno premda je riječ o istoj ideologiji koja je, kako je rekla, umjetno razdvojena zbog Branimira Glavaša.

'SDP će biti oporba'

U gotovo svih 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora 'gotovo je nemoguće formirati vlast, a SDP-e neće ići u koaliciju ni s HDZ-om ni s HDSSB-om, nego će biti oporba', rekla je, dodajući da je SDP-u 'dosta da bude spasitelj formiranja vlasti u tome gradu i da glumi UNPROFOR između zaraćenih strana'. 'Građanima smo nudili grad uljuđenosti, ljubavi i razvoja, a izbori su pokazali da građani žele desnicu, što nam daje za pravo, ali i odgovornost na osnovi osvojenih rezultata, da ne idemo u koaliciju', rekla je Borzan.

Na izborima za vijećnike osječkih gradski četvrti i mjesnih odbora, na koje je u nedjelju, 12. prosinca, izašlo 14.500 građana, ili nešto više od 14 posto, HDZ je osvojio najviše mandata - 44, HDSSB 34, HSP 23, SDP-HSLS 12, HSU-HNS devet, Nezavisna lista Gordana Matkovića sedam, SDSS pet, Nezavisna lista Ivana Sovića tri i HSP 'Dr. Ante Starčević' jedno mjesto. HSS nije osvojio nijedno vijećničko mjesto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene