Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šlamperaj policije

Osiguranju Dinka Cvitana ukrali oružje, dvojica policajaca suspendirana

Dinko Cvitan (Foto: Dnevnik.hr)
Dinko Cvitan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dinko Cvitan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i članovi njegovi obitelj imaju stalno policijsko osiguranje, a prošle subote u Zatonu dio osiguranja je razoružan. Iako su Cvitanu već prije prijetili, pretpostavlja se da je u ovom slučaju riječ o šlamperaju osiguranja koje je jednostavno pokradeno. Razoružani policajci su suspendirani.

Dinko Cvitan i svi članovi njegove obitelji pod stalnim su policijskim osiguranjem, i to zbog prijetnji od 2016. godine za koje utvrđeno ugrožavaju njegov i život njegove obitelji. Čuvaju ih naoružani policijski službenici koje je, prema pisanjima Jutarnjeg lista, prošle subote u Zatonu netko razoružao, a oni su odmah suspendirani.

Pročitajte i ovo Ilustracija u vlastitom domu Ukrao supruzi 13 tisuća eura pa prijavio da su opljačkani: Sin ga razotkrio - "Žao mi je zbog svega" Studentski dom Stjepan Radić Neugodno iznenađenje Provaljeno u sobe u studentskom domu: Uprava SC-a ima neke sumnje, studenti su ogorčeni - "Gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju"

Unatoč prijetnjama, prema neslužbenim informacijama, u ovom slučaju nije riječ o namjeri da se ugrozi Cvitanova ili sigurnost njegove obitelji, već se radi o šlamperaju policajaca, koji su odmah nakon krađe oružja i suspendirani.

Ukrali oružje i značku

Bivšeg glavnog odvjetnika po dva tjelohranitelja čuvaju u smjenama. Kako piše Jutarnji list, dvojica policajaca nakon smjene su se vratila u apartman u kojem su smješteni, ostavili su oružje, zajedno s osobnim dokumentima, a zatim su otišli u trgovinu po gablec. Dok su bili u trgovini, netko je provalio u apartman i ukrao oružje, osobne dokumente i policijsku značku jednog od njih.

Lopovi su, međutim, sve što su ukrali u apartmanu ostavili na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću. Sumnja se da su članovi Cvitanova osiguranja kolatelarne žrtve ''sezonskih lopova''. Policija je uhitila dvojicu lopova za koje se sumnja da su, osim zaštitarima Dinka Cvitana, počinili niz teških krađa na području Vodica, a ukupno ih se tereti za štetu od 125.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene