Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbor glazbe koja je prošli petak svirala na Sveučilišnoj brucošijadi u splitskoj menzi 'Kampus' u sklopu studentskog doma dr. Franjo Tuđman, mnoge je ostavio nezadovljnima.


Studente je trebala zabavljati grupa Magazin, na nakon njih se pojavio još jedan bend koji je između ostalog izvodio pjesme Svetlane Ražnatović − Cece.

Vezani članci Damir Kedžo Kedžo nije jedini! Evo tko je još trebao predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ali na natjecanje nije otišao Doris Dragović Sjećate se naših nastupa na Eurosongu? Evo tko je najbolje prošao, nastupi su to o kojima se priča i dvadesetak godina kasnije!

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, jedan od organizatora brucošijade, tvrdi kako nisu znali da će nakon Magazina studentima svirati još jedan glazbeni sastav.

"Obzirom na postavljena pitanja i iskazano nezadovoljstvo nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk glazbe (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima potrebu očitovati se akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje pozornice, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente.

Kao surganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe "Magazin", no nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa "gostom iznenađenja". Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta - ne samo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja, već u niti jednoj prigodi.

Imajući na umu sve prethodno navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice - najstrože osuđuje", poručuju iz Studentskog zbora.

"Gnjusni i provokativni događaj"

Tko je odlučivao o glazbenom progamu pitali smo i Sveučilište u Splitu te Studentski centar Split.

Od Sveučilišta još nismo primili odgovor dok pomoćnik ravnatelja SC-a Split poručuje:

"Nisam sudjelovao u organizaciji, a ni u odabiru povjerenstva, a hvala Bogu ni nazočio za mene gnjusnom i vrlo provokativnom događaju (glede naziva doma i datuma) jer ne znam kako bih uzvratio", kazao je pomoćnik ravnatelja Smiljko Tolj.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju