Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prijateljskoj atmosferi

Orešković i Petrov primili zastupnike nacionalnih manjina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov primili su u petak na razgovor šestoricu zastupnika nacionalnih manjina okupljenih u Klub nacionalnih manjina u Saboru, rekao je zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

"Imali smo sastanak s gospodinom Oreškovićem i gospodinom Petrovom, a razgovarali smo o općim stvarima koje se tiču nacionalnih manjina. Rekli smo kako očekujemo da se naši programi potpišu prije donošenja državnog proračuna, a oni su zatražili da im dostavimo svoje programe", rekao je Furio Radin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cilj skrenuti fokus s gorućih problema Kajtazi: Vlada i premijer trebaju se distancirati od izjava poput Brkićevih Slika nije dostupna Vjeruje u suradnju Prgomet o Radinovim izjavama: "Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH"

Naglasio je da su zastupnici nacionalnih manjina programe već poslali najvećoj stranci vladajuće koalicije, HDZ-u. "Mislio sam da su premijer i potpredsjednik Vlade upoznati s tim, no izgleda da programi iz HDZ-a nisu proslijeđeni dalje. Znam samo da ih premijer i potpredsjednik Vlade nisu vidjeli pa ćemo im ih dati sada i čekati, dalje su oni na potezu", kazao je.

Radin otkriva da je sastanak trajao oko sat i pol i protekao je u uljuđenoj i prijateljskoj atmosferi.

"Razgovaralo se o općim pitanjima, o pitanjima tolerancije, mi smo kazali da manjine trebaju zadržati dosegnuta prava, a premijer i potpredsjednik Vlade su se s tim suglasili", kazao je Radin i dodao da zastupnici manjina očekuju razrađivanje prava, a novi sastanak u iduća dva tjedna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene