Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lobirao za RH u Irskoj

Orban: Završetak pregovora s RH stvar političke volje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Viktor Orban, čija zemlja predsjedava Europskom unijom, u srijedu je u Dublinu s irskim premijerom Endom Kennyem razgovarao o pristupanju Hrvatske EU-u, pri čemu je izrazio nadu u završetak hrvatskih pristupnih pregovora prije kraja lipnja, izvijestila je mađarska agencija MTI.

Završetak pristupnih pregovora Hrvatske i EU je 'moguć ako postoji politička volja za to', rekao je Orban i pozvao premijere zemalja članica Unije da podrže taj napor, ističe MTI.

Među glavnim temama razgovora dvojice premijera bili su napori Irske za oporavak gospodarstva, za što je Orban izrazio simpatije Mađarske, porezna politika u članicama Unije, te složeni proces usuglašavanja paketa zakona o ekonomskom upravljanju između Europarlamenta i Europskog vijeća, navodi mađarska agencija. (Hina)

Pročitajte i ovo Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu Ilustracija Potvrdio MVEP Tragične posljedice brutalnog napada: Preminuo Hrvat koji je pretučen u Dublinu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene