Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Policija u Vukovaru, ilustracija
Policija u Vukovaru, ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
U optužnici se traži produljenje istražnog zatvora za četvoricu optuženika, za jednoga se traži mjera opreza dok je šesti napadač nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv petorice mladića zbog fizičkog napada na skupinu maloljetnika u siječnju u središtu Vukovara.

Iz vukovarskog tužiteljstva navode kako je optužnica podignuta protiv petorice okrivljenika rođenih 2000., 1999., 1998., 2003. i 2004. godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pokušaja ili pomaganja u tom nedjelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrila inspekcija Skandal u BiH, šokantna analiza! Prodavali burek s junetinom, a u njemu ustvari bilo nešto sasvim drugo

Optužnicom se prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22:30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu.

Pročitajte i ovo Viktor Šimunić i Dario Juričan u DIP-u - 2 Pridružio se Viktoru Šimuniću VIDEO Čovjek koji je 2019. promijenio ime u Milan Bandić ide na izbore: "Ostao sam paf kad sam vidio što me dočekalo"

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra

Tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece (lake) tjelesne ozljede. Okrivljenike je u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju navedene djece zaustavila njima poznata osoba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Optužnicom se šestookrivljeniku stavlja na teret da je, u cilju da pomogne u skrivanju okrivljenika, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenika za kojima je bila raspisana policijska potraga, a potom im je omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kojem su se skrivali sve do 9. siječnja 2024. kada su ih pronašli policijski službenici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene