Sve više Hrvata putem interneta kupuje lijekove i medicinske proizvode.


Većina lijekova i medicinskih proizvoda koji se kupuju preko interneta su lažni, loše su kvalitete i opasni po zdravlje. Najviše se naručuju loši lijekovi za erektilnu disfunkciju jer se na njima najviše zarađuje.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija HZZO na listu uvrstio četiri nova lijeka, među njima i jedan za liječenje vrste karcinoma Cjepivo, ilustracija EMA započela procjenu: Može li koktel antitijela potpuno preokrenuti borbu protiv koronavirusa?

Kako je riječ o krivotvorenim lijekovima na kojima se zarađuju deseci milijuna kuna, Interpol, Policija i Carina moraju zajednički djelovati u sprečavanju takve kupovine i unosa tih lijekova u Hrvatsku. Najlakše je, barem tako misle šverceri, lijek dopremiti putem zračne luke.

HZZO: Na liste lijekova uvršteno 89 novih oblika lijekova

'Svako ovakvo putovanje ustvari se nadzire od početka - otkad je počeo let iz neke udaljene destinacije, obrađuju se podaci, izračunavaju se egzaktno mogući rizici, upotrebljava se tehnička oprema prilikom pregleda koja također upućuje na suspektne stvari u prtljazi i ustvari pregled na kraju je samo završetak jednog procesa koji je poprilično poduži od samog procesa', rekao je Tihomir Žegrec iz središnjeg ured Carinske Uprave.

Zapljene ovakvog tipa, događaju se - jedanput - dvaput na mjesec. Rentgen prepoznaje sve suspektne stvari. Ne zavaravajte se misleći da ne bi prepoznao samo dvije do tri tabletice. No, osim tehnologije - najvažniji posao događa se puno prije. Čim ste krenuli u kupnju karte. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook