Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pobjede

'Operacija oslobađanja juga Hrvatske nije odgovarajuće vrednovana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslava obilježavanja 20. obljetnice oslobađanja hrvatskoga juga 'Dani pobjede', bila je dostojanstvena i odvijala se prema predviđenom programu - od otvaranja izložbe na Srđu, stručnog skupa, otkrivanja spomen-ploče na Grudi, podizanja državne zastave na Prevlaci, te mimohoda zastava ratnih postrojba i svečane akademije u Kazalištu Marina Držića, ocijenjeno je na sastanku župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i članova organizacijskog odbora.

Iskazano je zadovoljstvo odazivom predstavnika ratnih postrojba koje su sudjelovale u akciji oslobađanja, njih 49, te odazivom nizom generala i zapovjednika koji su sudjelovali u akcijama oslobađanja hrvatskoga juga. No, kako je istaknuto, vojna operacija oslobađanja juga Hrvatske 1992. godine, nije odgovarajuće vrednovana.

Pročitajte i ovo MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak Ivan Anušić Otkazao sastanak kolegi Anušić svojim potezom podijelio javnost: ''Na prvi pogled to djeluje logično i principijelno, ali samo na prvi pogled''

>> Vukovar: Obilježena 21. obljetnica sloma obrane Lušca

Sudionici proslave "Dana pobjede" su naglasili kako je oslobađanje najjužnijeg dijela Hrvatske bila prva velika operacija Hrvatske vojske i policije, a tom prilikom je poginulo više od 400 te ranjeno oko 900 hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske, koji su oslobodili 900 kilometara četvornih okupiranog područja.

Akcija oslobađanja juga Hrvatske prva je u nizu uspješnih oslobodilačkih operacija, koje su završno s akcijama "Bljesak" i "Oluja" dovele do oslobađaja okupiranih područja Republike Hrvatske, istaknuto je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene