Red ispred HNK-a u Zagrebu (Foto: Pixsell,Emica Elvedji) - 4
Red ispred HNK-a u Zagrebu (Foto: Pixsell,Emica Elvedji) - 4 Foto: Pixsell,Emica Elvedji

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba daruje sugrađanima mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere.


Od ponedjeljka 4. svibnja HNK u Zagrebu obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija, objavio je Grad Zagreb na službenim stranicama.

Vezani članci Gordan Maras, Mislav Herman, Milan Bandić i Tomislav Tomašević Zahuktava se utrka za Zagreb: Neki su već počeli "delati", a drugi još traže kandidate Zagrebačka škola, ilustracija - 2 Roditelji se bune zbog nesigurnih škola, iz Grada tvrde: "Dio aktivista zabrinutost roditelja pokušava zlorabiti za svoje političke interese, to je jedina prava istina"

"Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit-predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK-a u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta", piše u priopćenju.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka Ljubomira Puškarića.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr, kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.