Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Onečišćenje mora kod Novigrada pod kontrolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Onečišćenje mora mazutom tri nautičke milje zapadno od Novigrada u Istri pod kontrolom je, mrlja se raspršuje, a brod "Eco" skuplja granule s površine mora.

Pulska Lučka kapetanija jutros je zaprimila dojavu od ribara iz Novigrada da je na tom području primijećena naftna mrlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNE MRLJE U tijeku sanacija ekološke katastrofe u Istri: "Onečišćenje je došlo s mora" Onečišćenje mora u Istri - 1 Sanacija kod Ližnjana Što je dovelo do velikog onečišćenja mora? "Pokušat ćemo maksimalno očistiti obale i plaže"

Kapetan Gianfranco Baldaš iz porečke Lučke ispostave kasnije je izvijestio da na tri nautičke milje zapadno od rta Zub postoji raspršena mrlja, u dužini od 2 nautičke milje i širine 0,5 nautičkih milja.

Riječ je o onečišćenju mazutom koji već koagulira u granule.

Na mjesto onečišćenja upućen je eko brod riječke tvrtke "Dezinsekcija", čiji su predstavnici u 10,30 sati javili kako je onečišćenje pod kontrolom i da nema potrebe angažirati dodatna sredstva i plovila. Uslijed djelovanja vjetra mrlja se raspršuje, a brod "Eco" skuplja granule s morske površine.

Za sada nije poznato tko je izazvao onečišćenje. S cjelokupnom akcijom upoznata je i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene