Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje rate

OLAKŠANJE ZA KUĆNE BUDŽETE Padaju kamate na kredite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP jer čak digao i kredit za predizbornu kampanju. Pa će ih razveseliti vijest, kao i sve građane s kreditima, da dio banaka snižava kamatne stope od početka ove godine! I to za sve vrste kredita!

Rate kredita će pasti za 0,20 postotnih bodova što nije mnogo, pa se građani koji imaju kredite nadaju da će kamate nastaviti padati.

Pročitajte i ovo Ilustracija HNB OBJAVIO NOVE PODATKE Ima li života bez duga? Jedna vrsta kredita u Hrvatskoj je posebno rasla potkraj prošle godine Zdenko Adrović ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Hrvatske udruge banaka otkrio tko će biti najugroženiji rastom kamata, ali i poručio: "Kamate kod nas ne mogu eksplodirati"

Sve koji imaju kredite razveselila je vijest o još jednom smanjenju kamata. I Marijan Petruša dobio je obavijest o smanjanju od svoje banke.

'Meni je kamata pala za 0,75 i meni je rata manja za 40 kuna, rata mi je 1.800 kuna, sad mi je manja za 40 kuna, pa sad da računamo koliko je to godišnje, koliko je na deset godina', rekao je Marijan Petruša iz Udruge Kreda.

Svako smanjenje olakšanje je za kućni budžet. Ovo nije prvo smanjenje kamata, a građani se nadaju da nije ni zadnje. Prostora za dodatno smanjenje kamata, tvrde u Udruzi kreditnih dužnika - ima.

'Sad ćemo se boriti za sniženje kamatnih stopa. Nećemo bankama dati mira i dalje ćemo se boriti da se snize kamatne stope. U matičnim bankama u Austriji, Njemačkoj je duplo manja kamatna stopa', dodaje Petruša.

Svjesni su da to ovisi i o kreditnom rejtingu zemlje, no kažu, i bankama je u interesu da su krediti povoljniji.

'Što niža kamata, mene će banka lakše dobiti u banku, uzet ću kredit i meni je cilj da dobijem što jeftiniji kredit', ističe Petruša.

Niže kamate znače i više klijenata koji bi se odlučili na kredit. Zato je važno da uvjeti kreditiranja budu pošteni i za banke i za građane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene