Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon nekoliko dana

Oglasio se Ivica Todorić: ''Laž je da postoji prikriveni trošak!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko dana šutnje na blogu i intervjua za financijski list Bloomberg ponovno se oglasio Ivica Todorić.

S novim blogom pod naslovom ''Laž je da postoji prikriveni trošak!'' nakon nekoliko dana oglasio se opet Ivica Todorić. Tekst koji je objavljen na njegovoj stranici prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

''Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milrd kn prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Tvrdim da je riječ o zlonamjernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti. Za mog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je sukladno pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način. Revizori koji su provjeravali i revidirali financijske izvještaje uvijek su transparentno dobivali uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu financijskih izvještaja i za razliku od "neimenovanog izvora" ja stojim iza toga.

Potpuno je neobjašnjivo kako je moguće da se temeljem tako nepotpunih i neprovjerenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost pri čemu se dodatno te neprovjerene informacije zlonamjerno interpretiraju. Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamjernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih djela i to zlouporaba službenog položaja i ovlasti iz članka 291 kaznenog zakona, odavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne iz članka 262., zlouporaba povlaštenih informacija iz članka 259. te klevete iz članka 149. Kaznenog zakona. Obzirom da sam navedenim objavama pretrpio znatnu štetu u raznim vidovima, inicirat ću kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protupravne radnje.''

Izvješće revizije u četvrtak

Izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom u četvrtak će u 15 sati održati konferenciju za medije na kojoj će prezentirati najvažnije nalaze revidiranih financijskih izvješća za ključne pojedinačne kompanije u sastavu Agrokor grupe, s izuzetkom Agrokora d.d.

Revidirani financijski izvještaj Agrokora d.d. kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe Agrokor bit će prezentirati Privremenom vjerovničkom vijeću u ponedjeljak u 12 sati, nakon čega će biti i javno objavljeni, doznaje se u Agrokoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene