Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva ekipa

Istražili smo tko su stručnjaci kojima se okružio Ivica Todorić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić je prvi put od početka krize dao intervju. Bloombergu se požalio da mu Vlada loše i nezakonito vodi koncern. Kaže kako razmišlja o poduzimanju pravnih postupaka protiv Vlade.

Todorić se okružio zanimljivom ekipom. Vlada vodi Agrokor u pogrešnom smjeru, a dok je on vodio kompaniju, nije učinjena nijedna pogreška u poslovnom smislu, već možda samo u onom komunikacijskom. Tvrdi tako Ivica Todorić u intervjuu za Bloomberg.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

"I ja sam svakako radio pogreške, kao što ih svi radimo, ali sam radio dan i noć 40 godina kako bih izgradio Agrokor. Teško je izdvojiti nešto posebno, ali u cjelini je naš uspjeh odličan. Stvorili smo najveću kompaniju u ovom dijelu Europe“, poručio je Todorić.

Tvrdi i da se revizija koristi u političke svrhe. A nju, nakon prošlotjedne odgode, svi s nestrpljenjem očekuju i pitaju se hoće li izvješće biti spremno do kraja ovoga tjedna.

„Pa ukoliko revizori dovrše svoj posao, ja vjerujem da hoće“, kazao je Plenković.

Revizori danonoćno rade u Agrokorovu tornju

U Agrokorovu tornju revizori danonoćno rade već mjesecima. Opseg posla golem je, a dodatni pritisak da ne smiju previdjeti ni najmanju sitnicu stvara im činjenica da je sam Todorić najvjerojatnije također angažirao svoje revizore koji bi to izvješće mogli sporiti.

Osim revizora, jasno je kako je Todorić angažirao i brojne druge stručnjake. Objavama na blogu koji je prije desetak dana počeo pisati jasno je pokazao kako se namjerava braniti – napadima. U seriji tekstova, za sada bez konkretnih dokaza, optužuje vrh države i donedavne suradnike. Sve to, može se pretpostaviti, radi u koordinaciji s komunikacijskim stručnjacima, ali i odvjetnicima.

"Nisam bio dovoljno prisutan u medijima"

"Moja je najveća odgovornost jšto nisam bio dovoljno prisutan u medijima pa nisam komentirao ili demantirao određene priče koje su širile, ali nismo imali dovoljno vremena objasniti ljudima što zbilja radimo", kazao je Todorić.

Zato sada objašnjava na blogu. Tamo je otkrio i da surađuje s Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem.

Osim tandema Sloković – Prodanović kao odvjetničko pojačanje spominje se i ugledni austrijski odvjetnički ured Wolf Theiss specijaliziran za bankarstvo, financije, gospodarski kriminal, poreze.

Na stranicama njihova zagrebačkog ureda, između ostalog, još je početkom travnja objavljen tekst o "Lex Agrokoru".

Tamo se objašnjava ono osnovno o Zakonu, ali, zanimljivo, pri kraju teksta piše i da su određeni dijelovi Zakona već izazvali zabrinutost pravne zajednice u pogledu usklađenosti s i hrvatskim i s europskim zakonima. Dodaje se da je u potrebna detaljnija procjena i analiza, no kako je vjerojatno da će se postaviti pitanje njegove usklađenosti sa hrvatskim Ustavom.

Na naš upit odvjetnik Luka Tadić Čolić koji vodi hrvatski ured kazao je kako u skladu s odvjetničkom etikom ne može ni potvrditi ni opovrgnuti zastupa li Ivicu Todorića.

O tome s kime Ivica Todorić trenutačno surađuje ne bi li zaštitio svoju imovinu i obranio se od eventualnog progona, ponovno smo poslali upit. I ponovno nismo dobili baš nikakav odgovor.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene