Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučan događaj

SDP nakon brutalnog napada na Škulić: "Izražavamo zgražanje i ovo najoštrije osuđujemo"

Oglasili su se iz SDP-a povodom užasnog napada u domu bivše saborske zastupnice Vesne Škulić. Kako ističu, očekuju brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje.

Nekadašnja SDP-ova zastupnica u Saboru Vesna Škulić objavila je na svom profilu da ju je u noći s utorka na srijedu brutalno napala žena koja joj je pružala pomoć u domu.

Nedugo nakon njezine objave, oglasio se i SDP. "Sinoć se u domu naše članice i bivše saborske zastupnice Vesne Škulić dogodilo nešto što se ne smije dogoditi ni jednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom.

Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje", poručuju iz SDP-a.

Kažu da "ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi".

Pročitajte i ovo Prepoznajete li muškarca s fotografije? - 2 Javite se Prepoznajete li muškarca s fotografije? Traži ga zagrebačka policija

Kažu da je nužno što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu. "Hrvatska bi trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, a posebno one najranjivije", zaključuju iz stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene