Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještava Andrija Jarak

Dio uhićenih u aferi Janaf doveden na ispitivanje u USKOK, prenoćit će u pritvoru na Oranicama

Pretresi u Zagrebu i okolici vezani za aferu Janaf trajali se čitav četvrtak, a prvi osumnjičenici su dovedeni u USKOK na ispitivanje.

Nakon što su cijeli dan trajali pretresi na više lokacija po Zagrebu i okolici, neki od uhićenih dolaze u aferi Janaf stigli su tijekom večeri na ispitivanje ovdje u USKOK, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva

Mogu se bratniti i šutnjom, a nakon što daju iskaze vratit će ih nadzorniku te će prenoćiti u pritovoru na oranicama, dodaje Jarak. Svi će sutra biti privedni pred suca koji će odlučivati o tome hoće li ih poslati u jednomjesečni istražni zatvor.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak o aferi Janaf ranije tijekom večeri razgovarao je i s Rafaelom Krešićem, odvjetnikom jednog od uhićenih u akciji Uskoka koja je trajala više od godinu dana. 

"Uhićeni se terete za počinjenje određenog broja kaznenih djela protiv službene dužnosti, to je povreda službene dužnosti, nezakonito pogodovanje i poticanje na ta djela te primanje i davanje mita", rekao je Krešić. 

Objasnio je kako je to funkcioniralo u praksi.

„Moj klijent se tereti za samo manji segment. Iz onog što sam mogao vidjeti, funkcioniralo je tako da su nositelji javnih ovlasti, dakle šefovi jedinica lokalne uprave, pogodovali određenim pravnim osobama u dobivanju poslova, primjerice u javnim nabavama, u čemu su onda neki ljudi posredovali“, pojasnio je Krešić.

Kazao je i da se radi o akciji koja je za Uskok postala standard te da kao odvjetnik nije iznenađen veličinom slučaja. 

"Svaka istraga koja se bazira na posebnim dokaznim radnjama, kao prisluškivanje u ovom slučaju, mogu dovesti do toga da se utvrdi osnovana sumnja za još neke osobe tako da me širenje slučaja ne bi iznenadilo", kaže odvjetnik. 

Ispitivanje 11 uhićenih u Uskoku potrajat će do kasno u noć kada će dežurni sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučivati o Uskokovom zahtjevu za određivanjem istražnog zatvora. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene