Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinulo ga priopćenje HDZ-a

Odvjetnik Dragana Kovačevića: "Analize poruka i telefona su neugodna situacija, neke šaljive izjave mogu se tendenciozno protumačiti..."

Aktualno Galerija +0 Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića Galerija 1/1 >>
Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa završio je opet u istražnom zatvoru zbog otvorenog novog predmeta.

Bivši predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom. S Kovačevićevim odvjetnikom, Ivom Farčićem, razgovarao je Andrija Jarak.

Ovo je potpuno novi predmet zbog kojeg je tužiteljstvo zatražilo i dobilo određivanje istražnog zatvora. Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zna se postoji li uzročna veza Zbog rijetkih krvnih ugrušaka EMA istražuje i cjepivo Johnson&Johnson, u Hrvatsku bi prve doze trebale stići sljedeći tjedan

Pročitajte i ovo Epidemiolog Vladimir Mićović i Marko Balen NA DVA TJEDNA u lockdownu Riječki epidemiolog otkrio zašto su zatvorili samo trgovine odjećom, a ne i one bijelom tehnikom: "Sve se greške skupo plaćaju"

Farčić kaže da su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela. ''To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem', rekao je.

Nadležne institucije istražuju omjer imovine i prihoda Kovačevića. To nije dio ovog postupka, objašnjava njegov odvjetnik, ali u rujnu kaže da misli da su dokazali da nema nikakvih nesrazmjera imovine.

''Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj poltiike bude tamo'', komentirao je na navode da je mmnogo poltiički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj. Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, protiviti se i tvrditi da nema poltiike, ali nekad ga situacija demantira. ''Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to aposlutno nema veze s poltiikom, sad sam se malo zabrinuo'', izjavio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRI MODELA Od ponedjeljka 16 županija mijenja način održavanja nastave: Ima i onih u kojima će se nastaviti fizički odlaziti u školu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROŽA PRAVILA ZA POVRATAK Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje

''Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak'', objasnio je.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene