Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI MODELA

Od ponedjeljka 16 županija mijenja način održavanja nastave: Ima i onih u kojima će se nastaviti fizički odlaziti u školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastava će se od ponedjeljka, 12. travnja u potpunosti online održavati na području Istarske, Međimurske, Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije, u 12 županija održavat će se djelomično online, a u pet u potpunosti u školi.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, na području Istarske, Međimurske, Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije nastavu će online pratiti učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. U Istarskoj županiji nastavu će virtualnim putem pratiti učenici od 1. do 4. razreda, ali samo one škole koje to mogu  organizirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROŽA PRAVILA ZA POVRATAK Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje

Pročitajte i ovo Princ Philip, princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty Images) On želi biti uz baku Princ Harry vraća se kući da bude uz obitelj nakon djedove smrti, ali sve su oči sada uprte u samo jednu osobu

Online nastavu pratit će učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda i srednjoškolci (osim maturanata, odnosno učenika završnih razreda srednjih škola) u Bjelovarsko-bilogorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Ostali učenici tih županija, odnosno niži razredi osnovnih škola i učenici završnih razreda srednjih škola, nastavu će pratiti u razredu, kao i učenici glazbene škole Karlovac, dok će učenici Glazbene škole u Varaždinu u školi imati individualnu nastavu.

U Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji online nastavu imat će učenici od 5. do 8. razreda osnovne i svi učenici srednjih škola, dok će u učionicama nastavu pratiti samo učenici nižih razreda osnovne škole.

Na području Dubrovačko-neretvanske i Krapinsko-zagorske županije online nastava održavat će se samo za učenike srednjih škola, osim maturanata, odnosno učenika završnih razreda srednjih škola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Pokušali su me destabilizirati" Sisački župan Ivan Žinić nakon 30 godina napustio HDZ: "Otišao sam zbog pojedinaca kojima nije mjesto u stranci"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna težak životni put Prozivali su ga fatalnim muškarcem i preljubnikom, a imao je traumatično djetinjstvo pa su ga od 10. godine odgajali rođaci

Učenici osnovnih škola Dubrovačko-neretvanske županije nastavu će pratiti po modelu A (u školi) ili B (dijelom u školi, dijelom online), dok će učenici osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije nastavu pratiti po modelu A.

U Ličko-senjskoj županiji online nastava će se održavati za sve razrede triju srednjih i jedne osnovne škole, dok će u školu ići svi učenici 11 osnovnih i dviju srednjih škola s područja te županije.

Po modelu A, odnosno u potpunosti u školi, nastavu će pratiti učenici Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije.

Praktična nastava redovno će se održavati u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zagrebačkoj i Zadarskoj županiji, u Šibensko-kninskoj održavat će se samo kod poslodavca, u Splitsko-dalmatinskoj županiji obustavlja se praktična nastava u školskim objektima, dok će se u Istarskoj županiji održavati po A modelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Lokalni stožeri: U tri županije pozitivan svaki treći testirani, velik porast broja novooboljelih u Zagrebačkoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačeni u bolnicu Policajci pronašli izbodene strance uz granicu, tvrde da su ih napali Pakistanci

Odluke o prelasku na online nastavu od početka školske godine donose se na županijskoj razini što ovisi o lokalnoj epidemiološkoj situaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene