Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija
Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Foto: Afp

Njemačka je Hrvatsku, zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom, uvrstila u visokorizična epidemiološka područja, što sa sobom donosi stroža pravila pri povratku u Njemačku.


Državni epidemiološki institut Robert Koch Hrvatsku je proglasio područjem visokog epidemiološkog rizika, a ova odluka na snagu stupa u nedjelju.

Kao područja visokog rizika se smatraju ona u kojima se sedmodnevna incidencija neko vrijeme nalazi iznad vrijednosti od 200, što je slučaj s Hrvatskom.

Masovno cijepljenje na Velesajmu - 4 Lokalni stožeri: U tri županije pozitivan svaki treći testirani, velik porast broja novooboljelih u Zagrebačkoj

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan - 2 Sisački župan Ivan Žinić nakon 30 godina napustio HDZ: "Otišao sam zbog pojedinaca kojima nije mjesto u stranci"

Do sada je Hrvatska slovila kao rizično područje. Uvrštavanje na listu visokorizičnih područja za povratnike u Njemačku iz Hrvatske donosi stroža pravila.

Tako će ubuduće povratnici iz Hrvatske već na ulazu u Njemačku biti dužni pokazati negativni test na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati. Do sada je test mogao biti obavljen i nakon povratka u Njemačku.

I nadalje vrijede pravila o obaveznoj desetodnevnoj samoizolaciji koju je moguće prekinuti negativnim testom nakon pet dana.

Prije tjedan dana je Istarska županija kao posljednja skinuta s liste područja u Hrvatskoj koja nisu rizična.

Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...''

Erna Solberg Možete li zamisliti ovo u Hrvatskoj? Inače za to ne kažnjavaju građane, ali su premijerku opalili po džepu

U petak su pored Hrvatske i Turska, Ukrajina i Armenija proglašeni visokorizičnim područjem.