Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv korupcije

Odselili u SAD jer nisu željeli podmićivati i korumpirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni je dan borbe protiv korupcije. Iako nas uvjeravaju da je riječ o prividu koji stvara Europska unija, svakog dana pojavljuju se novi slučajevi balkanske prakse. Za to vrijeme mladi poduzetnici kojima je prekipjelo odlaze iz zemlje.

Tvrtka Roberta Maričaka 90 je posto svojih proizvoda plasirala u inozemstvu, a 2007. mladi je poduzetnik ozbiljno razmišljao o odlasku iz Hrvatske. Razlog je bio onemogućavanje normalnog poslovanja. 

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

>> Zemlje u razvoju najsklonije korupciji

'Mi ne želimo biti ni lijevi ni desni, niti u politici niti u strankama, niti želimo podmićivati, niti korumpirati i kao takvima nama se ovdje ne dozvoljava da dobivamo ozbiljnije poslove', rekao je Maričak.

Umoran od borbe s vjetrenjačama prije nešto više od godinu dana s obitelji je otišao u SAD gdje se uspješno bavi nekretninama. Za to vrijeme u domovini po pitanju zaustavljanja korupcije nije se dogodilo ništa novo. Slučajeva korupcije sve je više, a sankcija ni za lijek.

'Ono što je meni bitno je da se počinje raditi, vidjeli ste da smo se susreli s pojavom korupcije u zatvorskom sustavu, govori se o korupciji u pravosuđu. Ono što vam mogu obećati to je gdje god će biti dokazana da će biti odgovarajuće i sankcioniranje', rekao je Maričak.

Pitanja ima mnogo, samo nikako da se dođe do odgovora i riješenja. Krajnje je vrijeme da umjesto sastančenja i izrada koje kakvih prezentacija nadležni napokon počnu raditi ono za što su na kraju krajeva jako dobro plaćeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene